ZombiU review 

ZombiU review 2012-11-29T11:59:27
Ter voorbereiding op deze review bezocht Jurjen Wikipedia. Daar las hij dat ZombiU door dezelfde studio is ontwikkeld als de Rabbid-games. En dat cricket na voetbal de populairste sport ter wereld is. Bij dat laatste kan hij zich inmiddels wel iets voorstellen.

Let op! Dit is een speciaal voor PU.nl aangepaste en onvolledige review van ZombiU. Check de gehele tekst in PU01.

ZombiU gebruikt unieke, tamelijk minimalistische stijlmiddelen om je verschrikkelijk spannende uren te bezorgen. Je wordt aanvankelijk niet in een verhaal maar in situaties gestort. Dit is Londen, overal zitten zombies, ga naar Buckingham Palace, want daar liggen wapens.

Je bent tien minuten onderweg en dan sterf je. In de afgesloten metrotunnel die als schuilplaats dient, word je wakker met een nieuw personage. Je mag het nog een keer proberen. Je sterft. Je wordt wakker met een derde personage en krijgt van ‘The Prepper’ over de radio te horen dat zombies je schuilplaats zijn binnengedrongen...

Minpunt

Om te overleven is ook de multifunctionele tablet in je handen een belangrijke metgezel. Hij dient onder andere als radar en scanner. Maar vergeet niet dat het spel gewoon doorloopt terwijl je naar de GamePad staart.

ZombiU speelt subliem met je verwachtingen en overtuigingen. Op het moment dat je de radar als beste vriend begint te beschouwen, raakt het ding gestoord. Wanneer je hebt vastgesteld dat ZombiU geen verhaal of interessante personages bevat, raak je verwikkeld in een verzetsbeweging die qua motivatie teruggrijpt op de geschiedenis van Londen en eeuwenoude occulte verhalen. Net als je denkt dat je die zombies wel een beetje in de smiezen hebt, verschijnt er een spuwend type, of een teleporterende variant.

ZombiU is geen shooter maar een first-person Dark Souls-variant in hedendaags Londen, met in plaats van een zwaard wat spaarzame vuurwapens en een cricketbat. Wie houdt van lekker traag survivalen en hard sterven, vindt in ZombiU zijn game van het jaar.

Nieuwsgierig geworden? Dan moet je dus zeker even de volledige review in PU01 checken! Hij ligt vanaf 14 december in de winkels.

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord