Viva Pinata Pocket Paradise 

Viva Pinata Pocket Paradise 2012-09-17T13:15:43
Jeroen noemde Viva Pinata in zijn preview verslavend, daarna heeft ie de DS cartridge inderdaad niet meer afgegeven en stiekem bewaard voor de review. Naast het feit dat ik erg veel voldoening haal uit het neerknallen van drugskoeriers, of mezelf helemaal kan verliezen in een zenuwslopende voetbalwedstrijd, kan ik ook erg genieten van pluizige beestjes die een beetje ravotten in een tuin.
Jeroen noemde Viva Pinata in zijn preview verslavend, daarna heeft ie de DS cartridge inderdaad niet meer afgegeven en stiekem bewaard voor de review.

Naast het feit dat ik erg veel voldoening haal uit het neerknallen van drugskoeriers, of mezelf helemaal kan verliezen in een zenuwslopende voetbalwedstrijd, kan ik ook erg genieten van pluizige beestjes die een beetje ravotten in een tuin.
Voor mij is dat pure ontspanning; beetje bloempjes inzaaien en boompjes planten. Alles om ervoor te zorgen dat ik de juiste piñata’s in mijn tuintje kan lokken. Zonder tijdsdruk, gewoon geheel ontspannen de voetjes omhoog en onderuit gezakt op de bank. Dat is de beste manier waarop je Viva Pinata moet spelen. Gewoon, door het jezelf niet al te moeilijk te maken. En ook deze DS versie leent zich daar uitstekend voor.

Rust
Echt, ik kom helemaal tot rust wanneer ik deze game speel. Alsof de zon op regenachtige dagen spontaan begint te schijnen. Dat is natuurlijk niet zo, maar dat warme gevoel maakt zich gewoon meester van me, en een glimlach verschijnt op mijn gezicht wanneer ik die gekleurde piñata´s door mijn tuintje zie banjeren.
Het spelverloop is, zoals gezegd, vlot. Dat is aan de ene kant jammer maar aan de andere kant ook wel prettig. Zo heb je namelijk binnen een mum van tijd een zooitje beesten in je tuin ronddwalen.
Je begint natuurlijk weer met Wurmples, waarna die gekke vogels je tuin zullen bezoeken en zo kabbelt het spelverloop lekker voort. Het is dan aan jou om te bepalen waar je mee verder wilt gaan. Je richt je tuintje namelijk zo in, dat alleen díe piñata´s je tuin zullen bezoeken die jij er graag in rond wilt zien lopen. Op dat punt wordt het je overigens ook wel erg makkelijk gemaakt. Ik zou het haast voorkauwen willen noemen…

Voorkauwen
Op de 360 versie was het voornamelijk experimenteren. Wat gebeurt er als ik dit zaadje aan die piñata geef of hoe kan ik ervoor zorgen dat ik die papier-maché beesten met elkaar naar bed kan laten gaan?
Maar in de DS versie wordt het je alleen maar voorgekauwd. Je kunt namelijk heel gemakkelijk opzoeken wat je nodig hebt om een nieuwe variant te creëren en dat haalt er toch wel een beetje de kracht uitjk. Dat ontdekken van de mogelijkheden binnen het spel. Zelfs de zure piñata´s omtoveren tot zoete snoepbeestjes wordt al verraden. Dat is naar mijn mening toch een beetje jammer.
Toch heb ik me meer dan vermaakt met deze handzame versie. Het speelt heerlijk weg en voor je het weet, ben je weer uren verder. Heerlijk voor in het vliegtuig of gewoon op zondag tijdens een saai familiebezoek.

Halen als...
- Je de Xbox 360 versie niet hebt gespeeld.
- Je gewoon niet van je verslaving af kan komen.
- Je Pinata’s wilt slaan.

Conclusie
Zoals ik al in de preview zei, is deze Viva Piñata variant beter dan de 360 versie. En dus zal deze game je heel wat uurtjes speelplezier bezorgen.

Viva Piñata: Pocket Paradise
DS
RARE - THQ
1 SPELER
OUT NOW

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord