007 Legends - review 

007 Legends - review 2013-07-18T13:45:15
James Bond is een legende, GoldenEye 64 was een legendarische game en de nieuwste James Bond-game heet 007 Legends. We huurden filmcriticus Jan Mioch in om ons te vertellen of die titel terecht gekozen is.

Of ik wat over 007 Legends wil zeggen? Nou, omdat het de Power Unlimited is dan. Ik vind echter wel dat je een film en een game niet een op een met elkaar kunt vergelijken. Om dat te bewijzen zal ik de game en de films met elkaar vergelijken. Logisch toch?

BOND MOMENTEN

Films: De films Goldfinger, On Her Majesty's Secret Service, Moonraker, Licence to Kill en Die Another Day kennen stuk voor stuk memorabele scènes, voorbeelden te over.

Game: De iconische momenten van de films zitten (deels) in de game en zijn voor Bond-fans een feest van herkenning. De gameplay behelst wel wat stealth, stoeien met gadgets, racen en knokken, maar het knallen is zo prominent aanwezig dat de rest een beetje als verplicht nummertje aanvoelt.

BOND BUDGET

Films: De productiekosten van Bond-films zijn skyhigh en blijven maar stijgen. Wat wil je ook, nu het steeds meer reclamevehikels van Heineken en Mercedes worden. Alles wordt uit de kast getrokken.

Game: Het meeste geld is naar de echte stemacteurs en de personages gegaan, de rest van de game oogt een beetje kaal en PS2½ .

BOND BOEVEN

Films: Iedere Bond-film heeft memorabele schurken, en in de eerder genoemde films zitten heel wat iconische boeven.

Game: Er is veel tijd besteed aan de schurken in de game. Ze komen goed in beeld en de scènes waarin ze optreden, zijn lichtpuntjes in de game.

BOND GIRLS

Films: De Bond girls uit de films… heerlijk. Steevast een van de grote pluspunten, of moet ik zeggen, twee pluspunten, mwoehaha. Goed, nou ja, ik heb mijn ogen toch niet in mijn zak zitten?

Game: De dames zijn ook hier van de partij, alleen vind ik ze niet altijd even goed lijken. Pussy Galore lijkt wel een dweil te hebben als kapsel en Jinx (Halle Berry) zou je bijna over het hoofd zien terwijl ze in Die Another Day zo’n seksbom is. Het vergulden meisje uit Goldfinger is dan wel weer leuk gedaan.

BOND = BAAS

Films: 007 is altijd iedereen de baas. Hij rent een hangar vol goedgetrainde Koreaanse soldaten in maar komt altijd ongeschonden uit de strijd. Hoe doet hij dat toch?

Games: De A.I. van de vijanden uit de game komt overeen met die van de vijanden uit de films: te dom om hun eigen achterwerk af te vegen. Vijanden die wegduiken tegen hekjes aan of de verkeerde kant op schieten. Bond is baas, okay, maar iets meer intelligentie bij de tegenstanders was geen overbodige luxe geweest.

SAMENBOND

Films: Ik moet altijd alleen naar premières want mijn vrouw is niet zo van de feestjes en rode lopers. Thuis zit ik ook altijd alleen op de bank te kijken want mijn vrouw, slik,… houdt helemaal niet van films! Eigenlijk heb ik best wel een eenzaam leven, snif.

Games: Je kunt tegen elkaar spelen in opvallend veel afwisselende spelmodi. De maps zijn een beetje kaal, maar je kunt je uitdossen in skins uit de rijke Bond-historie zoals Scramanga en Dr. No.

 

Conclusie 

SCORE: 65
Voor de Bond-fan met een roze bril valt hier best van te genieten maar als first-person shooter is deze 007 Legends, net als de eerste Bond films, behoorlijk achterhaald.
Voor de Bond-fan met een roze bril valt hier best van te genieten maar als first-person shooter is deze 007 Legends, net als de eerste Bond films, behoorlijk achterhaald.

REACTIES (1) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord