Zin in 2015: Rise of the Tomb Raider 

Zin in 2015: Rise of the Tomb Raider 2014-12-27T21:11:34
2015 wordt een topjaar en wij hebben er zin an! Zo veel zin dat we de hele PU.nl crew hebben gevraagd om hun meest geanticipeerde game van 2015 te beschrijven. Tijdens de feestdagen lees je elke dag twee van die lappen tekst, met vandaag Rise of the Tomb Raider en Uncharted 4.

Wat is er toch veel te doen rondom Rise of the Tomb Raider… Blijft deze game voorbehouden aan mensen met een Xbox of mogen we op den duur allemaal aan de slag met Lara? Misschien is de ophef juist zo groot omdat we allemaal weten dat ook het nieuwste avontuur van onze ultieme gamechick weer zeer fijn gaat worden. Ik heb in ieder geval belachelijk veel zin om erachter te komen hoe het gesteld is met Lara haar geestelijke gezondheid, weer keihard te survivallen in een barre wildernis en onderweg zo veel mogelijk baddies uit te schakelen met mijn pijl en boog.

Rise of the Tomb Raider

 

Therapie of the Tomb Raider

Ik vond de Tomb Raider-games vroeger al tof, met veel plezier keek ik toe hoe de broer van mijn beste vriendinnetje duistere grotten verkende en tombes plunderde. Maar met de reboot die de franchise in 2013 kreeg, was ik echt definitief om. We kregen in Tomb Raider (2013) een nog jonge Lara Croft te zien, die tijdens dit eerste avontuur langzaam haar onschuld en naïviteit kwijtraakt en transformeert in de sterke vrouw die we kennen uit eerdere games in de serie. Maar die transformatie lijkt misschien toch niet zo soepeltjes te verlopen als we aan het einde van die game dachten… In de trailer van Rise of the Tomb Raider zien we Lara nerveus met haar voet tikken, terwijl haar therapeut spreekt over flashbacks en trauma’s. Gelukkig blijkt Lara echter minder beschadigd dan dit begin doet vermoeden. Onze heldin geeft, terwijl we haar in de kou zien klauteren, aan dat sommige mensen, die het hoofd niet laten hangen, verworden tot wie ze horen te zijn. Oftewel, Lara is overduidelijk nog altijd stevig onderweg om dé Tomb Raider te worden.

https://www.youtube.com/watch?v=PhGEFLcPHsY


Geen zorgen

Tussen Tomb Raider (2013) en Rise of the Tomb Raider zitten chronologisch gezien een aantal comics, waaruit duidelijk wordt dat Lara geobsedeerd is geraakt door wat ze heeft gezien in die game en wordt bedreigd door een organisatie. Ze besluit op zoek te gaan naar de waarheid die diep verborgen ligt in de tombes van een oude wereld, hoeveel dat fysiek en mentaal ook van haar zal vragen. Genoeg awesomeness als premise, dus. Daarnaast noemde Jan in zijn review Tomb Raider (2013) een ‘dikke, meeslepende action-adventure’, waarmee hij me letterlijk de woorden uit mijn mond neemt. Crystal Dynamics en Square Enix zorgden voor een adrenaline rush die me steeds op het puntje van mijn stoel hield. Of ik nu wegvluchtte uit een instortende grot of ongezien probeerde een paar man uit de weg te ruimen, ik vond het allemaal even spannend. Ook wat betreft gameplay maak ik me dus absoluut geen zorgen.

Rise of the Tomb Raider


Kom maar door

Spannend verhaal, check. Fijne gameplay, check. Nu alleen nog wat meer tombes om te raiden (en een PC-versie), en dan zie ik absoluut geen reden om eraan te twijfelen dat Rise of the Tomb Raider net zo goed (of zelfs beter) gaat worden als zijn voorganger. Voor mij nu al een van dé games om naar uit te kijken in 2015. Alleen jammer dat het Holiday-seizoen nog zo verrekte lang op zich laat wachten, zucht…

 

REACTIES (30) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord