Uncharted 4 multiplayer - Preview 

Uncharted 4 multiplayer - Preview 2015-11-03T12:29:32
Florian was als enige van de hele PU crew aanwezig op de Paris Games Week. Heel hard heeft hij zijn collega’s echter niet gemist, want de baklap heeft mooie dingen gezien in Parijs, waaronder de multiplayer van Uncharted 4: A Thief’s End!

De Uncharted games koop je in eerste instantie voor het meeslepende en filmische singleplayer avontuur, maar als we Naughty Dog mogen geloven wordt ook nu nog de multiplayer van Uncharted 2 en 3 flink gespeeld. Dat Uncharted 4 een multiplayer mode krijgt is voor de ondeugende hondjes dus een no-brainer, maar voegt het daadwerkelijk wat toe?

Drake1

      

900p/60fps

De singleplayer van Uncharted 4 draait in 1080p/30 frames per seconde, maar de multiplayer draait in 900p/60 frames per seconde. Volgens Naughty Dog hebben ze dit expres gedaan en is 900p niet echt een downgrade, maar eigenlijk is dit gelul. De PS4 is simpelweg niet krachtig genoeg om Uncharted 4 in 1080p/60 frames per seconde te draaien! Zeker jammer, maar in de praktijk zie ik het inderdaad niet echt.

Drake2

Ook de multiplayer van Uncharted 4 ziet er namelijk prachtig uit. Door de 60 frames per seconde draait de game super soepel en om nou te zeggen dat 900p zo’n groot verschil is met 1080p is ook overdreven. Ik ben eigenlijk wel blij dat Naughty Dog de resolutie naar beneden heeft gehaald om die 60 frames per seconde te halen in de multiplayer. Sterker nog, van mij hadden ze het ook met de singleplayer mogen doen! Volgens Naughty Dog zorgt 30fps in de singleplayer juist voor die filmische stijl, maar nu ik de hele Nathan Drake Collection in 60fps heb gespeeld, ben ik daar niet meer zo zeker van.

     

Characters

Hoe dan ook, buiten dat de multiplayer er fantastisch uitziet, is er een hoop nieuwe content te ontdekken. Zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit gigantisch veel characters in de multiplayer. Naughty Dog heeft namelijk alle characters uit eerdere Uncharted games in de multiplayer gestopt! Uiteraard kan je gaan knallen met Drake, Sully en Elena, maar als je liever als Eddie Raja uit Uncharted 1, Lazarevic uit Uncharted 2 of Katherine Marlowe uit Uncharted 3 speelt, is dat ook geen probleem. Het is super cool om al die characters weer bij elkaar te zien en het zorgt voor lekker wat variatie als het gaat om Sidekicks en Mystical Powers.

Drake3

    

Sidekicks

Elke character heeft zijn eigen moves, die bestaan uit Sidekicks en Mystical Powers. Door andere gamers af te knallen verdien je geld en met die knaken kan je in-game aankopen doen. Je kunt andere wapens en armor kopen met je centen, maar je kunt ook doorsparen voor een soort special moves. Zo kan je bijvoorbeeld een sniper inzetten, die vijanden op grote afstand voor je afknalt. Er is een Savior die je ammo geeft en je revived als je doodgaat. De Hunter houdt de dichtstbijzijnde vijand voor je in de houdgreep en de Brute is een langzame zwaar bewapende dude die met je mee schiet. De aankopen doe je heel snel via je d-pad, waardoor je de Sidekicks in een soort paniek nog kunt oproepen. Dit zorgt voor hectische battles, die ineens de hele andere kant op kunnen gaan door de kracht van de Sidekicks.

Drake4

     

Mystical Powers

Alsof de Sidekicks nog niet genoeg zijn, heeft Naughty Dog Mystical Powers bedacht en in de Uncharted 4 multiplayer gestopt. Ook deze Mystical Powers koop je via in-game aankopen en zijn geïnspireerd op de eerdere Uncharted games. Zo kan je bijvoorbeeld de Wrath of El Dorado oproepen, die we allemaal kennen uit de eerste Uncharted. Dat gouden standbeeld kan je droppen tussen een groep vijanden, waardoor ze worden aangevallen door de evil powers die het standbeeld heeft. Spelers die vaak met z’n allen in een hoekje willen campen zijn nu dus het haasje, want als je er niet van wegvlucht, zal je hele team het loodje leggen.

Drake5

Een ander voorbeeld is de Cintamani Stone, bekend uit Uncharted 2. Als je deze Mystical Power gebruikt, wordt je vanzelf gerevived, inclusief al je team leden die in de buurt zijn. Ook hiermee kan je een battle dus binnen no-time naar je hand zetten en de vijand overdonderen. Als laatste werd de Spirit of Fire Demons geshowd, zoals we die kennen uit Uncharted 3. Met een druk op de knop verander je in een Fire Demon, waardoor je de bekende vuurkop krijgt en je veel sterker en vooral sneller bent.

     

Grappling Hook

Als klap op de vuurpijl kan je nu op bepaalde plekken gebruik maken van een grappling hook. Hiermee kan je op plekken komen waar je normaal gesproken niet bij kunt, waardoor je als speler ook nergens echt veilig bent. Je kunt wel ergens achter een muurtje gaan schuilen, maar als er boven je een grappling hook aanknopingspunt zit, zal je binnen no-time een vijand naast je hebben staan. Buiten dat de grappling hook voor platform-achtige praktijken gebruikt kan worden, kan je ook je tegenstanders er een rotschop mee verkopen. De aerial attacks zijn rete spectaculair en behoorlijk effectief!

Drake6

       

Sneller

Al deze nieuwe powers zorgt voor keiharde snelle actie en de Uncharted 4 multiplayer is dan ook een stuk sneller dan de singleplayer, maar ook sneller dan de multiplayer in Uncharted 2 en 3. Het heeft een wat meer arcade feel gekregen en de filmische stijl verdwijnt daardoor een beetje. Dat klinkt misschien een beetje kut, maar in de praktijk zorgt het voor heel veel fun. Ik mocht de multiplayer een kwartier proberen, maar na wat puppy oogjes te hebben opgezet heb ik uiteindelijk een klein uur gespeeld. Volgens mij heb ik nog nooit zoveel plezier beleefd aan de multiplayer in een Uncharted game.

Drake7

Ik blijf er van overtuigd dat iedereen op 18 maart 2016 Uncharted 4: A Thief’s End in huis zal halen voor het gruwelijke singleplayer avontuur, maar het lijkt er toch echt op dat de multiplayer meer wordt dan een geinige extra. De multiplayer bèta draait van 4 tot 14 december en ik kan nu al niet meer wachten om er opnieuw mee aan de slag te gaan. Naughty Dog liet nogmaals weten dat dit echt de allerlaatste Uncharted game gaat worden en dus ga ik er met volle teugen van genieten. Ook van de multiplayer!

REACTIES (32) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord