The Last Guardian - E3 2016 Mini-Preview 

The Last Guardian - E3 2016 Mini-Preview 2016-06-17T13:37:41

WAT IS HET?

The Last Guardian is een game die een bijkans Duke Nukem Forever–achtige ontwikkeling heeft doorgemaakt. De game is een slordige tien jaar in ontwikkeling geweest en was oorspronkelijk voor de PlayStation 3 bedoeld. De belangrijkste ontwikkelaar verruilde zijn vaste positie in voor die van freelance-consultant en er werd serieus rekening mee gehouden dat het spel nooit meer het levenslicht zou zien… tot de herintroductie op de E3 van 2015. Mensen vielen elkaar huilend in de armen, Florian gilde als een klein bakvisje en zelfs de meest zuurpruimende journalist pinkte een traantje van geluk weg. De game komt 25 oktober uit en dan kunnen we eindelijk zelf aan de slag met het kleine jochie en het grote, aaibare fantasiebeest Trico. Samenwerken tussen de twee is een must, anders kom je simpelweg niet verder in deze sprookjesachtige game.

The Last Guardian

                

WAAROM IS HET VET?

De band die gaandeweg ontstaat tussen het kleine knaapje en het prachtige, letterlijk beeldvullende fabeldier is zo gaaf gedaan, dat je niets anders kan dan er door geraakt te worden. Feitelijk is TLG een puzzel-platform-adventure maar door de enorme omvang van Trico dwingt de game je anders te denken. Het jochie leidt het beest, maar zonder het beest raak je niet op hoger gelegen platformen. Door middel van een spiegel-schild schijn je op kwetsbare stellages en muren, waarna Trico met zijn ogen erop richt en vervolgens letterlijk vuur uit zijn kijkers schiet. Spring in een het water, en het reusachtige hond-kat-vogeldier zal je niet volgen. Drop echter wat tonnetjes eten in datzelfde water, en Trico volgt je vervolgens wel. Wat echt cool is, is het beklimmen van het dier zelf. Onmiddellijk roept dit herinneringen met Shadow of the Colossus op, echter je speelt een tikje onhandig kind dus het klimmen gaat niet zo makkelijk als je wellicht gewend bent van games. Anders gezegd; de game neemt je veel minder bij de hand en dat draagt juist perfect bij aan de emoties die Trico met zijn eigenzinnige gedrag bij jou als speler oproept.

          

WAAROM IS HET NIET VET?

Eeujh… het woord ‘vet’ is sowieso niet echt van toepassing op deze game. Het raakt je vanaf de eerste minuut of je hart moet van gegoten beton zijn. Toegegeven, na het zien van God of War, Horizon, Detroit en Days Gone is The Last Guardian technisch niet de mooiste game uit de PlayStation 4-stal maar dat maakt dus geen sikkepit uit. TLG heeft meer emotie in zijn polygonen dan die vier bovengenoemde games bij elkaar. Daarom alleen al moet je deze game spelen.

The Last Guardian

           

WANNEER MOET JE DEZE GAME IN DE GATEN HOUDEN?

We houden deze game al bijna een decennium in de gaten dus die paar maanden kunnen er ook nog wel bij. Of je doet net als fanboy Florian: je ramt meteen op de pre-order knop van die Collectors Edition en je weet zeker dat er straks een EPISCHE statue van de game op je schoorsteenmantel prijkt. Of je wacht nog even, dat kan natuurlijk ook. Maar als je Ico en Shadow of the Colossus hoog hebt zitten, dan mag je The Last Guardian natuurlijk gewoon niet missen. Dat snapt zelfs je moeder. 

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord