Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 - Preview 

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 - Preview 2016-01-13T16:42:58
Graddus woont op vijftien hoog in de betonjungle van Amsterdam. Het enige dat groen is, zijn de kruiden op z'n pizza. Om er dus voor te zorgen dat die arme jongen niet helemaal dichtgroeit, moest hij van Jan verplicht op trip voor Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2...

Ik heb een theorie over hoe Garden Warfare ontstaan is. Let op: ze hadden een vrijdagmidagborrel bij Popcap, en hoe later het werd, hoe gezelliger. Er werd zelfs wat *hihihi* pretgras tevoorschijn getoverd. Alleen John, die dude van marketing, kon daar niet helemaal tegen. Dus die zit daar zielig in een hoekje als een zombie met een vreetkick. Hup, pakje Skittles erbij en, bwááááárg, die hele kleurenbrij zó over de TV heen gekotst...

Eureka!

Lang verhaal kort: Garden Warfare is een game over gras dat tegen zombies vecht, en dat in een wereld met meer kleur dan de regenboog. Deel twee gaat gewoon lekker op dezelfde voet verder.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

   

Gaan met die banaan

Als multiplayer-only shooter dropte de originele Garden Warfare je behoorlijk in het diepe. Geen introductiemissies, geen campaign en zelfs geen uitgebreide tutorial. Niets! In plaats daarvan was het direct gaan met die banaan... die overigens niet in de game zat... al heeft het spel ditmaal wel een sinaasappel. En een roos. En een maïskolf... Uhm, tja.

Waar het om gaat is dat Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2 nu dus ook singleplayer content kent. Nee, niet van het soort waarbij Fallout 4 koude rillingen krijgt, maar in de vorm van een geinig hubwereld'je genaamd Backyard Battleground. Hier hebben zowel de planten (Suburbia) als de zombies (Zomburbia) hun eigen hoofdkwartier waarin je onder andere missies aanneemt, je progress checkt in een heus museum of een soort Horde Mode tegen de A.I. kunt spelen, zodat je eenvoudig skills van nieuwverworven personages test, zónder dat het ten koste gaat van je online stats. Al met al deed het me lichtelijk denken aan Destiny's The Tower. En dat is nice.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

   

Barbecuende oom Gerrit

De échte kracht van Garden Warfare 2 zit echter nog altijd in de multiplayer. Hierin nemen de door spelers bestuurde planten en zombies het in een aantal modi tegen elkaar op, om voor eens en altijd te bepalen wie zich tot koning van de achtertuin mag kronen. Het enige dat nog ontbreekt, is je barbecuende oom Gerrit als eindbaas. Gelukkig keren favorieten als het olijke zonnebloempje en de gekke Zombie-Scientist wél terug.

Daarnaast kent Garden Warfare 2 drie nieuwe klassen per kant. Ik noemde net al Citron de sinaasappel (die een toffe Metroid-achtige oprolmove heeft), maar ook Rose de tovenares (kan haar vijanden in een geit veranderen) en Kernel Corn met z'n dubbele popcornmitrailleur zijn frisse aanwas. Ook de zombies hebben drie verse recruiten, waarvan Imp - het kleine opdondertje dat à la TitanFall een fokking MECH kan inroepen - zonder twijfel de coolste is. Captain Deadbeard de piraat en Brainz de superheld komen simpelweg niet in de buurt. Overigens zijn ze - samen met alle characters uit deel één - stuk voor stuk volledig pimp- en upspicebaar met meer dan 4.000 unieke items. Denk aan petjes, zonnebrillen en fopsnorretjes. Dat je dit spul middels regulier spel tergend langzaam verdient en zo uitgelokt wordt tot het plegen van microtransacties, is dan wel weer jammer.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

 

Clunky controls

De speelstanden zelf zijn redelijk standaard, en lijken vaak behoorlijk op die in Battlefield - niet geheel toevallig ook een game uit de stal van EA. Denk aan Team Deathmatch, Capture The Flag en zelfs een plantaardige variant op Obliteration, waarin het de bedoeling is een bom uit handen van de tegenstander te houden en op een bepaalde plek tot ontploffing te brengen. Eén en ander zorgt absoluut voor dikke fun, maar door het kleurrijke karakter van de game raak je helaas soms het overzicht kwijt en verzandt alles in een chaotisch knalfestijn. De wat clunky controls helpen hier ook niet echt aan mee. 

Tevens blijken de speciale krachten van sommige personages overpowered. Zo is de kwetsbare Rose letterlijk onbruikbaar, terwijl de one-bite-kills move van Chomper weer veel te sterk voelt. Op een gegeven moment speelden alle aanwezige journo's dan ook als dezelfde characters en dat kan toch nooit de bedoeling zijn. Onze previewversie was echter vergelijkbaar met de bèta die vanaf morgen live gaat, dus Popcap heeft nog genoeg tijd om deze balansissues te fixen.

Plants vs. Zombies: Garden Warfare 2

    

Hete boterblokjes

Ondanks dat de ADHD-actie momenteel wat chaotisch is en niet elk personage even boeiend, laat Garden Warfare 2 er qua content geen gras over groeien. Singleplayer blijkt een leuke toevoeging en het pimpen van je plant of zombie floreert als nooit tevoren, met hilarische taferelen tot gevolg. Want zeg nou zelf: in welke andere game kun je als maffiabaas vermomde maïskolf hete boterblokjes op het hoofd van een rottende footballspeler droppen...?

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord