Lego Star Wars: The Force Awakens - Preview 

Lego Star Wars: The Force Awakens - Preview 2016-03-11T16:24:35
Voordat ik het over de nieuwste Star Wars-game ga hebben, wil ik het even over de nieuwste Star Wars-film hebben. Daar heb ik als Star Wars-fan best van genoten. Maar toch was ik ook wel een beetje teleurgesteld, toen ik op 16 december de bioscoop verliet.

Voor mij voelde The Force Awakens íets teveel als een herhaling van scenes, verhaallijnen, situaties en setpieces uit de originele trilogie, maar dan alles wat groter, sneller en mooier. Alsof de film in eerste instantie was gemaakt om de fans meer van hetzelfde te voeren, in plaats van ze iets heel nieuws te laten beleven. Gelukkig waren de personages wel erg tof.

Rey is gewoon een toffe, geloofwaardige meid waar ik het wel drie films mee volhoudt. Sowieso cool dat een vrouw de nieuwe held is. Kylo Ren is een erg fijne bad guy, vooral omdat hij zijn ‘fear’ en ‘anger’ zo slecht onder controle heeft. Gaan we nog mooie dingen mee beleven. BB-8 is gewoon het leukste robotje ooit, sorry R2. Chewbacca is terug! En dan hebben we nog Finn, Poe Dameron, Maz Kanata en Captain Phasma.

Lego Star Wars

Zal ik hier het bruggetje naar de game al maken? Vooruit dan: je kunt met al deze personages spelen in Lego Star Wars: The Force Awakens. En er zitten nog 196 andere verzamelbare Lego Star Wars-figuurtjes in. Dat zijn er meer dan ooit, zeiden ze bij TT Games in Wilmslow, waar ik een maandje geleden de game al mocht bekijken. Na zo’n dertig Lego-games weet je waarschijnlijk wel wat je ervan kunt verwachten.

Je bestuurt setjes van twee of drie personages met elk hun eigen krachten, die je moet combineren om omgevingspuzzels te kraken. Ik kreeg in Wilmslow een handjevol levels gedemonstreerd, waaronder ‘Destroy the Starkiller’. Waarin het setje Han, Finn en Chewie de schilden die deze planeet (zo’n planeet die een zon absorbeert om niet één maar drie planeten tegelijk op te blazen – over groter, sneller en mooier gesproken) beschermen moeten uitschakelen.

Lego Star Wars

Finn is het eerste lightsabre personage dat geen gebruik kan maken van The Force. Hij heeft als lid van The First Order wel een enterhaak en gasmasker. Chewie heeft explosieven, zijn brute kracht en kruisbooggeweer. Om beurten worden hun krachten en die van grijze Han gebruikt om in de besneeuwde omgevingen te vorderen.

Nieuw zijn dit keer de multi-builds. Die houden in dat je van sommige stapels bouwsteentjes verschillende dingen kunt bouwen. Je bouwt bijvoorbeeld een mistmachine die ervoor zorgt dat stormtroopers in het ravijn lopen. Maar van dezelfde stapel blokjes kun je ook een sneeuwballenkanon maken om stormtroopers mee te bekogelen. De opties verschijnen als hologrammen in beeld, je maakt je keuze door naar links of rechts te drukken.

Lego Star Wars

Ja, dat is nieuw. Maar ook weer niet zo heel anders dan gebruikelijk. Ik ben fan van Lego, Star Wars en videogames, en dus maak je mij wel blij met een nieuwe Lego Star Wars videogame. Tegelijkertijd vind ik het wel jammer dat de eerste game van The Force Awakens nog veel minder dan de gelijknamige film nieuwe wegen durft in te slaan.

Maar goed, dan zie ik hoe Rey in het wrak van een Star Destroyer als een Perzische prins langs muren rent en een machine bouwt waarmee ze BB-8 als een flipperkogel omhoog knalt. Star Fox-achtige vlieg-en-schietlevels met Poe Dameron. De belofte van vrijspeelbare levels die plaatsvinden tussen Return of the Jedi en The Force Awakens en meer inzicht geven in de personages. En dan krijg ik toch wel het gevoel dat ik ook déze Lego-game weer wil spelen.

Lego Star Wars

REACTIES (26) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord