Gears 5E3 2019 Mini-Preview 

Gears 5 – E3 2019 Mini-Preview 2019-06-12T06:46:22
Op dezelfde plek waar de Xbox E3 2019 Briefing plaatsvond, in het Microsoft Theater te LA, mocht Wouter de Escape Mode van Gears 5 uitproberen.

Wat is het?

Gears 5 is de opvolger van Gears of War 4, maar de ‘of War’ is niet meer nodig blijkbaar. Net zoals z’n voorganger wordt ook Gears 5 ontwikkeld door The Coalition, die in de voetsporen treedt van People Can Fly (Gears of War: Judgment) en Epic (Gears of War 1 t/m 3). Het Coalition belooft dat Gears 5 qua gameplay sneller wordt en er meer nadruk komt te liggen op hand-to-hand combat. In de campaign van Gears 5 ligt de focus op het personage Kait en haar zoektocht naar de betekenis van haar dromen, die in verband liggen met een van haar oma verkregen Locust-ketting. Marcus en Del vergezellen haar op deze queeste, maar de inmiddels wat militair gedisciplineerdere JD ziet er geen heil in en blijft achter.


      

Waarom is het vet?

Gears of War is allang niet meer de welhaast legendarische shooter die het ooit was (net zoals Halo eigenlijk), maar er is nog nooit een echt slecht deel in de serie uitgekomen. Dus hoe minimaal de veranderingen dit keer ook zullen zijn -en het lijkt er inderdaad niet op dat er hele drastische wijzingen toegepast zijn-, de kans is groot dat Gears 5 een bijzonder vermakelijke third person shooter wordt. De lompe, bloederige actie is wat soepeler geworden, maar er vliegen niet minder stukken vlees en ledematen in de rondte, en vooral de multiplayer zal tientallen uren vermakelijk schietgeweld opleveren. Want ook in deel 4 vond je de meeste innovatie in het online-gedeelte, terwijl in dit deel de vernieuwing onder andere in de Escape Mode te vinden is.
     

Waarom is het niet vet?

De laatste twee delen van Gears of War zijn prima games, hoor, maar eigenlijk is de serie al in deel 3 z’n relevantie deels kwijtgeraakt. Vanaf het moment dat series zoals Call of Duty aan populariteit wonnen, werd Gears of War steeds meer een dinosaurus, een reliek uit het verleden. Kan Gears 5 zich staande houden in deze wereld van battle royale-modes? Op zich maakt dat niet veel uit voor hoe vet je deze game gaat vinden, want dat heeft vooral te maken met of de gameplay van Gears je ligt. Houd je wel van dat lompe en dat bloederige? Een beetje rondstampen en ranzige aliens aan stukken schieten? Dan moet je maar even zien of iets sneller rondrennen en wat meer slaan in plaats van schieten je ook bevalt.
Ohja en die hele Terminator: Dark Fate DLC business? Ik weet niet hoor, maar ik kan me niet voorstellen dat iemand hierdoor extra veel zin krijgt in Gears 5, want dit is wel een heel krampachtige samenwerking. Of ligt dat aan mij?

Gears 5 plus Terminator: Dark Fate    

Hoe speelt het?

Op de Xbox Showcase speelde ik een potje Escape met video boy Matthijs en nog een andere gamejourno. Ik koos als character een ge-dreadlockte dame genaamd Lahni wiens ulitmate, een power die je steeds verder oplaadt naarmate je damage doet, een soort elektrische, flinke dodelijk melee-aanval is die je gedurende een paar seconden op je vijanden kon loslaten. De andere spelers hun speciale powers waren het generen van ammo-dozen en gebruik maken van een beschermingsschild, en gezamenlijk dienden we uit een complex te ontsnappen dat volloopt met een chemisch, zeer ongezond gas. We vochten steeds verder door de hive-basis, terwijl ik bijzonder veel tuig afmaakte met een enorme hive-knots: een wel heel machtig melee-wapen dat niet meer dan 1 mep nodig heeft om de meeste vijanden tot sludge te slaan. Uiteindelijk halen we het potje niet, om redenen die ik nog steeds niet begrijp (volgens de aanwezige Xbox-knakker waren we alle drie down gegaan, maar ik weet vrij zeker dat ik nog op beide benen stond op het moment dat we te horen kregen dat de missie gefaald was), maar de bedoeling van Escape is duidelijk: spectaculaire potjes multiplayer bieden die ongeveer een kwartier duren en dus voor niemand een enorme aanslag op hun tijd zijn. Quick and dirty fun dus, en hopelijk geldt dat voor heel Gears 5!

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord