Xbox One controller PC-compatible in 2014 

Xbox One controller PC-compatible in 2014 2013-08-13T13:13:35
De Xbox One controller wordt te gebruiken op de PC zoals de Xbox 360 controller dat ook was. Omdat de Xbox One controller volledig vernieuwd is ten opzichte van die van de Xbox 360, gaat dat wel even duren.

Het kwam al even aan bod in het filmpje in de N8W8, maar de Xbox One controller is straks te gebruiken op de PC. Officiële ondersteuning komt wel pas in 2014. Dat heeft alles te maken met onderliggende verschillen tussen de oude en de nieuwe Xbox controllers. De Xbox One controller is namelijk niet slechts een nieuwe versie van de Xbox 360 controller, maar een volledig nieuw concept, van binnen dan.

Controllers 

Het is al niet makkelijk om een console controller op de PC te laten functioneren, en vaak moet de game zelf ook nog compatible zijn. Om de Xbox One controller zo goed mogelijk op de PC te laten werken gaat Microsoft PC-ondersteuning dus uitstellen tot na de launch, zodat men er genoeg aandacht aan kan besteden. Dat blijkt uit een interview met een Microsoft medewerker van CVG.

"As we've stated, the Xbox One controller, although it looks similar in many ways, shares no underlying technology with the current Xbox 360 controller. New wireless protocol, combined with the ability to work in 'wired' mode, and the addition of features like Impulse triggers, means that new software has to be written and optimized for the PC,"

Microsoft gaat er zelfs aan werken om oude PC games, die te spelen waren met de Xbox 360 controller, ook met de nieuwe controller speelbaar te maken. ´Het lijkt onbelangrijk´, zegt de anonieme woordvoerder, maar wij delen zijn mening dat toewijding aan de consument belangrijk is.

REACTIES (24) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord