Wereldwijde bestseller The Girl in the Spider's Web wordt verfilmd 

Wereldwijde bestseller 'The Girl in the Spider's Web' wordt verfilmd 2017-03-14T16:17:00
Het vierde deel in de Millenium-boekenserie wordt verfilmd. De vorige drie delen kregen al hun eigen film, maar de serie wordt doorgezet met een compleet nieuwe cast. De productie begint in september dit jaar.

Iedereen die ook maar een beetje van lezen houdt, is vast wel bekend met de Millenium-boekenserie. De Zweedse thrillers zijn wereldwijd miljoenen keren over de toonbank gegaan en er zijn ook al meerdere verschillende verfilmingen van gemaakt. Op 5 oktober 2018 gaat het verhaal van schrijver Stieg Larsson, vervolgd door David Lagercrantz, verder met 'The Girl in the Spider's Web'. 

Columbia Pictures geeft de film uit en de regie wordt verzorgd door Fede Alvarez, bekend van de behoorlijk spannende thriller Don't Breathe. The Girl in the Spider's Web krijgt een volledig nieuwe cast en de zoektocht naar wie de iconische hoofdrol van Lisbeth Salander gaat spelen is officieel begonnen. Het is ook de eerste film in de boekenserie die direct in het Engels verfilmd wordt, de vorige delen kregen eerst een Zweedse versie.

Wij van Sony zijn vereerd om een onderdeel van de serie te  zijn en we zijn enthousiast over de verfilming van The Girl in the Spider's Web. Fede Alvarez is de perfecte regisseur omdat hij een unieke wereldvisie heeft. Zijn talent en vaardigheid in het creëren van psychologische intensiteit zal ervoor zorgen dat Lisbeth Salander op een bijzondere manier terugkeert naar de populaire filmcultuur.

Regisseur Alvarez heeft in een reactie aangegeven erg blij te zijn de kans te hebben gekregen om dit boek naar het witte doek te brengen. Het script is volgens de regisseur fantastisch en hij kijkt er naar uit om de perfecte Lisbeth Salander te casten. De productie begint vanaf september dit jaar en de film staat gepland voor release op 5 oktober volgend jaar. Van de Millenium-boekenserie zijn wereldwijd meer dan 86 miljoen exemplaren verkocht.

spider's web

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord