Was het heimwee? 'Microsoft probeerde Bungie te kopen' 

Was het heimwee? 'Microsoft probeerde Bungie te kopen' 2020-09-14T16:17:51
Ach, die goede oude tijd. Toen Bungie nog van Microsoft was, lekker hun Halo-gamepjes maakte en het gras nog groen was. Kennelijk miste Microsoft die tijd, want volgens geruchten wilde het bedrijf de studio terugkopen.
Journalisten Jeff Grubb van VentureBeat en Imran Kahn van KindaFunny bespraken de potentiële deal in een podcast. Ook anonieme bronnen van Eurogamer bevestigen het gerucht.

Volgens deze bronnen zouden Microsoft en Bungie gesprekken hebben gevoerd over een eventuele overname. Uiteindelijk zouden de twee partijen het echter niet eens zijn geworden over een prijs. Bungie zou op zoek zijn naar een deal om nieuwe financiering binnen te halen voor de studio, projecten en werknemers.

Bungie was vanaf 2000 al eigendom van Microsoft en maakte de Halo-serie voor de Xbox. In 2007 werden ze onafhankelijk en met Halo: Reach uit 2010 maakte de studio de laatste Halo-game. In 2010 gingen ze een deal aan met Activision, maar vorig jaar kwam die afspraak vroegtijdig tot een einde. Sindsdien geeft Bungie Destiny 2 zelf uit.

Hoewel het dus niet tot een overname is gekomen, zijn Microsoft en Bungie wel een andere overeenkomst aangegaan. De aankomende uitbreiding Beyond Light voor Destiny 2 komt direct op Game Pass uit en de voorgaande uitbreidingen zijn ook beschikbaar via Microsofts abonnementsdienst.

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord