Voorlopig geen ray tracing in Doom Eternal 

Voorlopig geen ray tracing in Doom Eternal 2020-01-28T11:02:53
Slecht nieuws voor liefhebbers van ray tracing en Doom Eternal. Marty Stratton, studio regisseur bij id Software, heeft bevestigd dat de mogelijkheden van de belichtingstechnologie nu pas onder de loep worden genomen.

We kunnen ervan uitgaan dat Doom Eternal geen ray tracing ondersteunt wanneer de game voor het eerst verschijnt. Dit blijkt uit een interview met Digital Foundry. 

So we haven’t actually talked about ray tracing at all, and we, quite frankly, haven’t spent a ton of time on it. The team basically did some initial implementation and exploration about a year ago, but at that same time, we had so much that we wanted to do on the game still

De regisseur geeft verder aan dat het technische team achter Doom Eternal gek is op nieuwe tech, en het niet makkelijk was om ray tracing links te laten liggen. Het belangrijkste is echter dat de game op tijd wordt verscheept met een zo hoog mogelijke kwaliteit. Daarom kon er geen tijd en moeite aan ray tracing worden besteed.

There’s more that you can use the technology for than just the reflections and the shadows and the real-time lighting and that kind of stuff

Doom Eternal

De kans is natuurlijk groot dat Doom Eternal in de toekomst alsnog ray tracing gaat ondersteunen. Maar als we Stratton moeten geloven gaat dat nog wel even duren. Er wordt verder geen indicatie gegeven hoelang het team nodig heeft om ray tracing aan de game toe te voegen. Daarnaast is het überhaupt nog niet duidelijk hoe de techniek geïmplementeerd zal worden. Het gehele project klinkt echter wel ambitieus, in elk geval een stuk ambitieuzer dan het gebruik van ray tracing in games als Control en Metro Exodus.

Benieuwd naar onze eerste impressie van Doom Eternal? Lees dan hier de preview van Ron. In deze video van Minecraft zagen we hoe ray tracing een game mooier kan maken.

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord