Update: In Duitsland wil men transparanter zijn over lootboxen in games 

Update: In Duitsland wil men transparanter zijn over lootboxen in games 2021-03-09T17:54:53
Update: In Duitsland is men van plan om duidelijker weer te geven wanneer games lootboxen bevatten.

In eerste instantie meldden diverse media dat men in Duitsland een nieuwe wet overwoog waarbij games met lootboxen alleen nog maar speelbaar zouden zijn door volwassenen. Dit blijkt echter incorrect te zijn.

Op de website van het parlement is het gedeelte van de beschrijving dat specifiek over lootboxen gaat weggehaald. Er valt nu wel te lezen dat leeftijdscategorieën voor games duidelijker moeten aangeven wanneer er zogenaamde 'kostenvallen' voor spelers zijn, waaronder lootboxen ook kunnen vallen.

Oorspronkelijk bericht:
Duitsland krijgt deze lente mogelijk een wet waardoor alleen mensen van achttien jaar en ouder games met lootboxen kunnen kopen.

De Duitse krant Der Spiegel meldt dat het Duitse parlement een wetsvoorstel heeft aangenomen om dit te bewerkstelligen. Het gaat om een vernieuwde versie van de Jugendschutzgesetzes, een wet die de jeugd moet beschermen. De wet moet nog wel worden goedgekeurd door de federale regering van Duitsland.

In het nieuwe wetsvoorstel wordt voornamelijk gesproken over de risico's van gokachtige spelmechanismen in games. Er wordt vooralsnog niet letterlijk gemeld dat spellen met lootboxen alleen voor volwassen spelers beschikbaar komen, maar een advocaat meldt aan de krant dat dit wel het waarschijnlijke gevolg is.

Gameseries als Fifa bevatten lootboxen, maar worden voor nu nog voor spelers van drie jaar en ouder beschikbaar gesteld. Om aan de toekomstige wet te voldoen zou dat moeten veranderen naar 18+, of zou uitgever Electronic Arts de lootboxen uit de game moeten verwijderen.

Fifa Ultimate Team

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord