StarCraft II krijgt globale ranking dankzij World Championship Series 

StarCraft II krijgt globale ranking dankzij World Championship Series 2013-04-03T14:53:44
Groot nieuws voor de StarCraft II fans. Ook dit jaar zal Blizzard de World Championship Series organiseren en daarmee introduceren ze een nieuwe globale ranking waarvan alle grote toernooien ter wereld gebruik gaan maken.

Het belooft een mooi jaar te worden voor StarCraft II fans. Alle grote toernooien en organisaties zoals MLG, GSL en KeSPA  hebben met Blizzard om de tafel gezeten en besloten om de jaarlijkse toernooiagenda op de schop te nemen. Ze hebben besloten dat de World Championship Series wereldwijd de belangrijkste competitie wordt. De rest is bijzaak.

StarCraft II

Dit heeft een aantal belangrijke gevolgen. De toernooiagenda wordt een stuk overzichtelijker, omdat grote toernooien en competities nooit meer overlappen met de WCS. Er komt een globale ranking waarvan alle grote toernooien gebruik gaan maken. Hierdoor wordt het een stuk duidelijker wie er wereldwijd de beste spelers zijn en wie je als toeschouwer in de gaten moet houden of van wie je builds moet stelen. Kortom: StarCraft II kijken en volgen wordt een stuk overzichtelijker.

De WCS verdeelt het jaar in vier seizoen, maar omdat we al een kwartaal hebben gehad in 2013 bestaat de competitie dit jaar uit drie seizoenen. De seizoenen hebben in drie verschillen regio’s (Amerika, Zuid-Korea en Europa) eigen voorrondes en aan het einde van een seizoen spelen de beste spelers van alle regio’s in een grote seizoensfinale. Door mee te doen verdienen spelers punten voor hun globale ranking en de beste 16 spelers zullen het in de WCS finale, die plaatsvindt tijdens BlizzCon, tegen elkaar opnemen. De winnaar mag zich de StarCraft II champ van het jaar noemen.

heart of the swarm

Organisaties als de MLG, ESL en GomTV (GSL) gaan helpen de seizoenen te organiseren. Dit betekent echter niet dat ze naast de WCS geen eigen toernooien meer gaan organiseren. Hoewel ze natuurlijk allemaal samenwerken binnen een grotere organisatie, houden ze zelf ook nog wedstrijden. Speler die aan deze grotere toernooien naast WCS meedoen kunnen ook hier punten sprokkelen voor hun ranking om uit eindelijk aan het eind van het jaar op BlizzCon te belanden.

Als je dit jaar dus een StarCraft II wil volgen, net als ik dat doe, dan is de WCS2013 nu het toernooi om te volgen.

Meer info over de WCS vind je hier.

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord