Starbreeze Studios bouwt een virtual reality arcade in LA 

Starbreeze Studios bouwt een virtual reality arcade in LA 2016-01-25T10:32:00
Arcadehallen zijn zo'n beetje net zo oud als video games zelf, maar de combinatie met Virtual Reality is nog niet eerder gedaan. Ontwikkelaar Starbreeze Studios komt daarom met het initiatief om een arcadehal voor de nieuwe technologie te bouwen in het altijd zonnige Los Angeles.

Starbreeze Studios, de ontwikkelaar achter The Darkness en Syndicate, heeft tijdens de VR expo in LA plannen bekendgemaakt om een virtual reality arcade te bouwen met de naam "StarCade". De reden achter het initiatief berust voornamelijk op het feit dat de ontwikkelaar er heilig van overtuigd is dat gamers wereldwijd VR moeten ervaren in een 'premium' setting.

Starbreeze studios

“We continue to iterate the fact that VR really needs to be experienced in person to fully be able to appreciate the phenomenon, and why not have your first experience in a real premium setting in our StarVR headset? We’ve managed to secure a prime location where people are welcome to step into our StarCade and enjoy our OVERKILL’s The Walking Dead VR experience"

Starbreeze Studios gaf aan dat Overkill's The Walking Dead-shooter, die ook geschikt is voor VR en overigens een jaar is uitgesteld, daar ook speelbaar gaat zijn. Alle games die gespeeld kunnen worden in StarCade zullen gebruik maken van de StarVR, de VR-headset van Starbreeze die er best wel gelikt uit ziet en zich onderscheidt door de extra brede schermen. StarCade gaat ergens in de lente of zomer van 2016 plaatsvinden, een exacte locatie in Los Angeles werd nog niet genoemd. De datum en locatie worden in een later stadium bekendgemaakt, eveneens moeten de deelnemende ontwikkelaars hun games nog aankondigen. 

StarVR

REACTIES (4) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord