Sony stopt productie van fysieke kopieën voor de PS Vita 

Sony stopt productie van fysieke kopieën voor de PS Vita 2018-05-16T10:52:44
Sony heeft de productie van fysieke kopieën van games voor de PS Vita stopgezet. De digitale verkoop gaat wel door.

Sony America en Europe stoppen met het maken van fysieke kopieën van games voor de PS Vita. De hardware fabrikant heeft wel gezegd dat de digitale verkoop door gaat. Dit is dus het einde van fysieke cartridges (kaartjes) voor de handheld van Sony. Aan het einde van het fiscale jaar van 2018 (eindigt op 31 maart 2019) gaan er geen PS Vita GameCards meer geproduceerd worden. In een e-mail naar de nieuwssite Kotaku heeft een ambassadeur van Sony bevestigd dat de productie van PS Vita cartridges aan een einde komt.

PS Vita

De PS Vita heeft een lang en vaag leven gehad en is niet door iedereen even positief ontvangen. In 2012 werd de handheld van Sony in Europa en Amerika gelanceerd met als slogan ‘console gaming on the go’, maar kon niet mee met het succes van tablets en de opkomst van de Nintendo 3DS. Om te kunnen spelen op de Vita moesten gamers een externe memory card aanschaffen waardoor er backlash ontstond bij de consument. Door een hardware beslissing van Sony werd het apparaat onnodig duur waardoor men afgeschrikt werd en de verkoopcijfers kelderden. In Japan werd de PS Vita wel positief ontvangen met een grote aanhang, waarmee het de populariteit in Europa en Amerika ver achter zich liet. 

De PS Vita is sinds dat hij voor het eerst in Japan uitkwam in 2011 een mooi apparaat met indrukwekkende technologie, waar zelfs wat verborgen pareltjes op te spelen zijn; vooral liefhebbers van JRPG’ en indie games kunnen nog van genoeg mooie titels genieten. Langzaam maar zeker moeten we afscheid gaan nemen van de PS Vita  en verder gaan met ons leven. Het gaat je goed oude vriend, maar gelukkig vangt de Nintendo Switch de leegte in ons leven op.

Sony gaat zich richten op vier games tijdens hun persconferentie op E3 2018. Gaan we dit jaar nog een aankondiging krijgen voor de PlayStation 5? Lees alles hier.

REACTIES (18) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord