Rockstar-medewerkers reageren op Red Dead Redemption 2-crunch 

Rockstar-medewerkers reageren op Red Dead Redemption 2-crunch 2018-10-18T16:16:30
Afgelopen week was er een hoop commotie rondom Rockstar en de uren die werknemers daar zouden maken. De 'crunches', enorme pieken in werktijden, werden door Rockstar-baas Dan Houser benoemd, waarna de nodige kritiek op Rockstar volgde. Na de nuances van Houser spreken de medewerkers zelf over hun werktijden.

Medewerkers van Rockstar hebben zelf gereageerd op de berichtgeving over het 'crunchen' om Red Dead Redemption 2 op tijd af te krijgen. Volgens Rockstar-baas Dan Houser zouden hij en vier andere schrijvers 100-urige werkweken gemaakt hebben, maar werden zulke werktijden niet verwacht van andere medewerkers. Die andere medewerkers onthullen nu anoniem hun verschillende ervaringen.

Onderstaande medewerker bevestigt de crunches, maar vermeldt wel dat het om minimale overuren gaat en dat hij of zij hier eerlijk voor uitbetaald is:

Een andere medewerker schetst een iets minder rooskleurig beeld en benadrukt dat verschillende afdelingen anders omgaan met overuren:

Anderen doen een boekje open op social media. Onderstaande werknemer geeft aan dat overwerken soms best normaal is bij Rokcstar. Over normale contracturen werken wordt echter niet moeilijk gedaan.

Dan Houser liet voor het eerst iets los over de 100-urige werkweken tijdens een interview met Vulture Magazine. Na enige kritiek bracht Houser tegenover Polygon wat nuance aan bij in uitspraken. Lees de berichtgeving over het eerste interview hier en check Housers extra toelichtingen hier.

REACTIES (12) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord