P.T. is volledig nagemaakt in Unreal Engine 4 

P.T. is volledig nagemaakt in Unreal Engine 4 2019-01-04T15:44:52
Een Reddit-gebruiker heeft P.T. in zijn geheel nagemaakt met de Unreal Engine 4. In negen maanden tijd bouwde Buzzooo2 de game vanaf de bodem op met textures, character models en animaties. Ook de gameplay heeft de gebruiker helemaal zelf opnieuw gemaakt. Om het nog enger te maken: hij is te spelen in VR!

Reddit-gebruiker Buzzooo2 heeft P.T., de demo van Silent Hills, compleet nagemaakt in Unreal Engine 4. Alle textures, character models, animaties en de gameplay zijn vanaf de grond opgebouwd en het geheel is gratis te beleven in VR. Was het origineel op de PlayStation 4 te mild voor je? Dan kan je op PC heerlijk kapotgaan met een VR-bril op je hoofd.

Toen P.T. in augustus 2014 verscheen als playable teaser voor een nieuwe Silent Hill-game was vrijwel elke gamer met een voorliefde voor horror zwaar onder de indruk, maar lang mocht de griezelvreugde niet duren. Het project waar Hideo Kojima, Guillermo del Toro en Norman Reedus aan werkten werd in april 2015 geannuleerd nadat Kojima en uitgever Konami in conflict raakten.

Na het voltooien van Metal Gear Solid V: The Phantom Pain ging Kojima alleen verder en P.T. bleef nog een maandje in de PlayStation Store staan, waarna hij verwijderd werd. Kojima is inmiddels opnieuw met del Toro en Reedus in zee gegaan om Death Stranding te maken.

Reddit-gebruikers die Unreal P.T., zoals Buzzooo2 zijn game genoemd heeft, al hebben gespeeld, prijzen de maker voor het nagenoeg perfect namaken van het bronmateriaal. Mensen die niet positief zijn, hebben het vooral over het feit dat zij Unreal P.T. vooral niet willen spelen om een hartaanval te voorkomen.

Weet je nog hoe Tjeerd zich helemaal de tering schrok tijdens zijn Let’s Play van P.T. met Florian? Daar kan je hier nog eens van genieten! Death Stranding, het project waar Kojima, del Toro en Reedus nu aan werken, wordt op dit moment ingesproken door Japanse stemacteurs. Lees daar alles over in een N8W8 van eind vorig jaar.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord