PlayStation 5 komt ‘in time for Holiday 2020’, controller heeft nieuwe functies 

PlayStation 5 komt ‘in time for Holiday 2020’, controller heeft nieuwe functies 2019-10-08T17:01:18
Iedereen ging er al vanuit, maar nu is het officieel: de PlayStation 5 ligt ‘in time for Holiday 2020’ in de winkels. Daarnaast wordt de nieuwe Dual Shock(?) uitgelicht en die is zeker anders dan die van de PlayStation 4.

Sony Interactive Entertainment-president Jim Ryan heeft in een blog op de PlayStation-website bevestigd dat de nieuwe PlayStation simpelweg de PlayStation 5 gaat heten, en dat de console op tijd in de winkels ligt voor de feestdagen van 2020.

Today I’m proud to share that our next-generation console will be called PlayStation 5, and we’ll be launching in time for Holiday 2020.

Zoals Ryan al zegt, komt dit voor velen niet als een grote verrassing, maar het is ook niet al het nieuws dat hij te delen heeft. Hij heeft namelijk ook informatie over de PlayStation 5-controller, die de nodige veranderingen ondergaan heeft ten opzichte van zijn voorganger.

Er zijn namelijk twee grote veranderingen aan de controller: Ten eerste wordt de rumble-technologie vervangen met haptic feedback. Met haptics voelen spelers het verschil tussen het raken van een muur met een auto in een racegame, ten opzichte van het tacklen in een voetbal-game een stuk beter. Ook zegt Ryan dat je kan voelen wanneer je door het gras loopt en wanneer je door de modder loopt.

PS5

De tweede vernieuwing wordt adaptive triggers genoemd, die in de L2 en R2-knoppen zitten. Hiermee kunnen ontwikkelaars de tegenwerkende kracht van de triggers bepalen, zodat je goed kan voelen wanneer je bijvoorbeeld een pijl en boog gebruikt, of wanneer je flink gas geeft op zandweggetje in een racegame. Game-ontwikkelaars hebben al een versie van deze controller gekregen om hiermee aan de slag te gaan, dus als het goed is kunnen we bij de launch-titels deze functies al ervaren.

Aan het einde worden we doorverwezen naar een gigantisch exclusief artikel van Wired, waarin we lezen dat Ray Tracing hardware-matig wordt ondersteund, dat de PS5 USB-C-aansluitingen bevat en de snelheid van het opstarten, laden en streamen van games verbeterd wordt door de ingebouwde SSD.

Nu de releaseperiode en de naam bevestigd zijn, kunnen we de komende tijd ongetwijfeld meer nieuws over de PlayStation 5 verwachten. Voor nu kan je ook nog de next-gen console geruchten van vandaag lezen, waarin Florian het onder andere heeft over de PS5-devkit.

Bekijk hier een video waarin Martin en Wouter dit nieuws bespreken:

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord