Nintendo dient handelsmerk voor 'N64' in 

Nintendo dient handelsmerk voor 'N64' in 2018-05-23T09:03:16
Nintendo heeft in Japan een handelsmerk voor 'N64' ingediend. Zou dit betekenen dat het bedrijf werkt aan een Classic Mini-console gebaseerd op de Nintendo 64?

Volgens JapaneseNintendo beschrijft het handelsmerk onder andere een videogameprogramma, controller voor een game-apparaat, gamemachine voor televisie en joystick voor videogame-apparaat. Dat kan natuurlijk vanalles betekenen.

Toch lijkt het niet geheel onlogisch als Nintendo later dit jaar met een N64 Classic Mini op de proppen komt. Het is de derde thuisconsole van Nintendo (als we falende consoles niet meerekenen) en de voorgaande consoles, de NES en Super NES, hebben al een Classic Mini-versie gekregen. Tijd voor de Nintendo 64 dus, zou je denken.

Wel liggen er flink wat uitdagingen voor Nintendo in het verschiet voor de N64 Classic Mini. Zo is lokale multiplayer voor vier spelers een belangrijk element van de console, dus vier controllers zijn wel essentieel. Ook zijn er veel Rare-games op de N64 waar spelers goede herinneringen aan hebben, waaronder GoldenEye 007 en Perfect Dark, maar ook Banjo-Kazooie, Jet Force Gemini, Blast Corps en Conker's Bad Fur Day. Rare is nu echter van Microsoft. Hoe gaat Nintendo dat oplossen?

Laten we eerst maar eens afwachten of er echt een N64 Classic Mini komt.

Nintendo 64

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord