Nintendo belooft genoeg SNES mini-consoles te produceren 

Nintendo belooft genoeg SNES mini-consoles te produceren 2017-09-11T11:27:48
Toen de NES Classic uitkwam, was het bijna onmogelijk om er eentje in huis te halen. Het lijkt er nu op dat SNES Mini hetzelfde lot zal ondergaan. De president van Nintendo of Amerika, Reggie Fils-Aime, probeert fans echter gerust te stellen.

Tijdens een interview met Financial Times, sprak Reggie Fils-Aime over de voorraad van de SNES Mini. Wij hebben de informatie echter van Gamespot. Tijdens dit interview beloofde de president van Nintendo of America dat er genoeg consoles gemaakt zullen worden om aan de vraag te voldoen. Hieraan voegde hij toe dat niemand Meer dan 80 dollar (of voor ons euro) eraan zou moeten uitgeven.

Er werd ook gevraagd naar de reden voor het grote tekort aan NES Classics. Volgens Reggie deed Nintendo dit niet expres om schaarsheid te creëren. Uit onderzoek bleek simpelweg dat dit retro-console idee in het verleden niet enorm populair was, dus de verwachting voor de vraag was veel lager geschat.

Super Metroid

Tot nu toe is de Mini SNES bijna niet te verkrijgen. Telkens als je hem ergens kan bestellen, is hij binnen de kortste keren weer uitverkocht. Dit geeft veel mensen flashbacks naar hoe het de vorige keer ging met de NES Classic. Reggie vertelt echter dat Nintendo hier weinig controle over had, maar dat ze ervoor gaan zorgen dat er genoeg consoles geproduceerd zullen worden.

Ondanks deze mooie woorden is het vooralsnog lastig om een SNES Mini te bemachtigen. We zullen je op de hoogte houden zodra de Mini-console weer ergens te bestellen is. Wij op de redactie hebben er al één van mogen ontvangen. Kijk hier hoe Wouter er mee aan de slag gaat!

Super Mario RPG

De Mini SNES komt 29 september uit en bevat maar liefst 21 games, waaronder een paar klassiekers die moeilijk te vinden zijn. Zoals: EarthBound, Super Mario RPG, Secret of Mana en Super Metroid. Daarnaast staat Star Fox 2 erop, die officieel nog nooit eerder is uitgekomen. 

REACTIES (21) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord