Minecraft is een system seller’ 

‘Minecraft is een system seller’ 2013-10-10T12:00:25
De Xbox One gaat gebruik maken van het ID@Xbox systeem om indies soepel en simpel aan te kunnen bieden. En dit is belangrijk, als we Chris Charla, hoofd van het programma, mogen geloven.

Spellen zoals Minecraft kunnen ‘system sellers’ zijn, stelt Chris Charla. Hij gelooft dan ook dat het belang van indiegames vandaag de dag enorm is, en de onafhankelijke ontwikkelaars een gigantische rol spelen in het ecosysteem van de gamewereld. De indies zijn allang geen nichemarkt meer, maar spellen waar men collectief warm van wordt. Chris stelde het als volgt:

“I am massively excited by titles such as Titanfall and Halo. But I am equally excited when I see games like Papers Please, or Gone Home. Games can be hugely diverse. When you turn on your Xbox One, you see the broadest, most diverse spectrum of entertainment.”

Mijnambacht

Toen Chris werd gevraagd of het ID@Xbox initiatief is voortgekomen uit de manier waarop Sony zich tegenover indies positioneerde, reageerde hij ontkennend. Volgens Chris was het plan voor de indies al heel lang geleden gevormd, en ligt het besloten in de architectuur van de Xbox One zelf.

REACTIES (29) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord