Microsoft en Assassin's Creed Origins meest besproken door media tijdens E3 

Microsoft en Assassin's Creed Origins meest besproken door media tijdens E3 2017-06-21T11:21:59
Ieder jaar onderzoekt ICO Partners waar de media het meest over hebben geschreven tijdens de E3. Microsoft gaat er vandoor met de winst, maar Nintendo heeft de grootste groei ten opzichte van afgelopen jaar.

De E3 is voorbij en bij ons heb je ontzettend veel kunnen lezen over al het nieuws dat naar buiten is gekomen op de beurs. Uiteraard zijn wij niet de enige gamesite op aarde en onderzoeksbureau ICO Partners heeft onderzocht waar de media het meest over hebben geschreven. Voor het eerst in drie jaar staat Sony niet bovenaan de lijst.

Microsoft was dit jaar de grote winnaar met 19.744 artikelen die geschreven werden over het Xbox-merk, wat een lichte stijging is ten opzichte van vorig jaar. Sony kwam daar vlak achter als onderwerp van 19.393 artikelen. Nintendo verdubbelde bijna van 5650 naar 10.103 artikelen.

De grote uitgevers

         
Naast de grote uitgevers en ontwikkelaars worden ook de grote games bekeken. Ubisoft was hier met Assassin's Creed Origins het meeste aanwezig in de media, met ongeveer 2400 artikelen, gevolgd door Anthem en Star Wars: Battlefront 2. Opvallend is dat The Elder Scrolls 5: Skyrim de vierde plaats bezet, terwijl die game al zes jaar oud is.

Games


ICO Partners geeft wel aan dat de meting vanaf zondag 11 juni plaatsvond, waardoor de zaterdag van de EA-persconferentie niet mee werd genomen. Het is dus mogelijk dat Star Wars: Battlefront 2 het onderwerp van meer artikelen was dan de grafiek aangeeft.

Wij hebben hier op de site ons eigen onderzoekje gedaan naar wat jullie van E3 2017 vonden. Die resultaten zijn hier te lezen. Als je nog snel even wil weten wat alle grote aankondigingen van E3 2017 was, klik dan hier.

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord