Meer bewijs opgedoken voor Xbox Lockhart 

Meer bewijs opgedoken voor Xbox Lockhart 2020-06-26T17:11:30
Er lijkt bewijs te zijn gevonden waaruit blijkt dat er meerdere next gen-consoles van de Xbox in ontwikkeling zijn. Het bewijs is afkomstig uit een document van een gelekte dev kit.

Er gaan al een langere tijd geruchten rond dat de Lockhart in ontwikkeling is. De minder krachtige console moet volgens insiders tegelijkertijd met de Series X uitkomen voor een lager bedrag. Microsoft heeft zelf nog niet officieels aangekondigd, maar de codenaam Lockhart is op verschillende plekken opgedoken. Zo staat het eerder in de Window Code Libaries. Nu is de Lockhart weer opgedoken in een document van een gelekte dev kit. Daarin staat bij de Project Scarlet dev kit (de Xbox Series X) een ‘Anaconda Profiling Mode' en 'Lockhart Profiling Mode’ vermeld. De Anaconda kan slaan op het moederbord van de Series X waar een slang in is gegraveerd. Dat deelde journalist Tom Warren op Twitter.

Volgens insiders bij The Verge is Lockhart Profiling Mode een modus waarin ontwikkelaars kunnen testen hoe hun game werkt in de engine van de Xbox Lockhart. Volgens het nieuwsplatform werkt de Lockheart op 7.5GB RAM, een iets mindere CPU-snelheid en ongeveer 4 teraflops GPU-capaciteit. De Xbox Series X heeft ter vergelijking 13.5GB bruikbare RAM, en heeft 12 teraflops GPU-capaciteit.

tom warren

Microsoft heeft nog geen officiële aankondiging gedaan over de Lockhart. Mogelijk wordt er tijdens de presentatie in juli meer informatie over de Series en mogelijke Lockhart bekendgemaakt.

REACTIES (5) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord