Long War 2 maakt XCOM 2 nog beter dan het al was 

Long War 2 maakt XCOM 2 nog beter dan het al was 2017-01-20T14:02:13
Long War is een van de meest bekende, zoniet dé bekendste, mod ooit. Een gigantische schare fans van XCOM: Enemy Unknown zweren bij de langzamere gameplay en extra diepgang van Long War. De mod was zelfs zo invloedrijk dat de ontwikkelaars aangenomen waren om aan XCOM 2 te werken. Het resultaat van die samenwerking is nu eindelijk hier in de vorm van XCOM 2.

Pavonis Interactive, voorheen bekend als Long War Studios hebben Long War 2 uitgebracht voor XCOM 2, het vervolg op de Long War mod voor XCOM: Enemy Unknown. Long War (2) een mod noemen doet eigenlijk geen eer aan wat het is, het maakt namelijk van XCOM 2 een compleet andere game. Zoals de naam al zegt wordt de game een stuk langer (tot wel honderden uren op de hogere moeilijkheidsgraden) en bovendien een stuk moeilijker. Long War is dan ook vooral bedoeld voor gamers die een meer realistische, tactische en diepgaande ervaring willen en die bovendien héél veel geduld hebben.

Long War 2 gooit net zoals de originele mod heel wat dingen op de schop, een kleine selectie van wijzigingen:

  • De campaign is stukken langer. Meer dan 120 missies spelen is niet ongehoord.
  • Voordat je een missie kan doen moet je eerst de site infiltreren. Je kan meerdere squads tegelijkertijd inzetten op verschillende sites, iets wat je nauwkeurig zal moeten managen om bijvoorbeeld te voorkomen dat je sterkste squad een lullige missie aan het doen is.
  • Op de wereldkaart zijn nieuwe basissen te zien, zogenaamde Havens. Vanuit deze rebellenbasis kan je leden van het verzet er op uitsturen om kogels, intelligence, supplies of zelfs nieuwe rekruten te verzamelen. Deze basissen zal je wel fel moeten verdedigen om te voorkomen dat ze weggevaagd worden door de ADVENT.
  • Er zijn nu negen klasses: Sharpshooter, Shinobi, Ranger, Assault, Gunner, Grenadier, Specialist, Technical en Psionic, allemaal met unieke side-arms.
  • Twee nieuwe tiers voor wapens: lasers en coilguns.
  • Tientallen nieuwe vijanden en een slimmere vijand.
  • ADVENT reageert op wat jij doet op de wereldkaart en zal slimmer reageren op wat jij doet.

Long War 2 is het vervolg op de originele mod op XCOM: Enemy Unknown, een mod die volgens velen essentieel is om de 'echte' XCOM-ervaring te krijgen. Of dat echt zo is laten we even in het midden, maar het is zonder twijfel een van de beste mods ooit gemaakt. Long War was zelfs zo succesvol dat de makers samengevoegd werden in de ontwikkelingsstudio Pavonis Interactive, die meerdere officiële mods heeft gemaakt voor XCOM 2, met als recente magnum opus de Long War 2 mod.

Long War 2 is gratis te downloaden via de Steam Workshop of via modsites zoals Nexus Mods. Long War 2 werkt voorlopig alleen op PC, of er ook een port komt voor de console-versies is niet bekend.

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord