Komt er een 2D Zelda-game naar de Nintendo Switch

Komt er een 2D Zelda-game naar de Nintendo Switch? 2017-02-15T11:05:56
Er komt misschien ooit wel 2D Zelda-game op de Nintendo Switch, aldus Zelda-producer Eiji Aonuma. In een interview met Game Informer sprak de producer over de mogelijkheid dat het huidige 3DS Zelda-team ook voor de Switch kan gaan ontwikkelen.

De mogelijkheid bestaat dat er ooit een 2D Zelda-game op de Nintendo Switch komt. Dit kwam naar voren in een interview met Game Informer met Zelda-producer Eiji Aonuma. Hierin sprak hij over de kans of het team achter de 3DS-games misschien gaat helpen met de ontwikkeling van het volgende Zelda-project, omdat Breath of the Wild zoveel tijd en moeite heeft gekost. Die is echter klein, volgens Aonuma:

Het 3DS-team en het Wii U-team hebben een andere aanpak als het gaat om het ontwikkelen van games, dus ik combineer ze liever niet. Ik wel heel benieuwd naar wat het 3DS-team zelf vanuit hun perspectief naar de Switch kunnen brengen.

Linkbetween

Op de vraag of dit kan betekenen dat we een 2D Zelda-game als Link Between Worlds kunnen verwachten zei Aonuma dat het 'zeker een mogelijkheid' is. Het is natuurlijk geen bevestiging, maar het idee wordt ook niet meteen afgeschoten. Misschien dat we zelfs dubbele releases van games gaan zien, één voor de 3DS en één voor de Switch. 

Er zijn zeker veel goede dingen aan de wereld en de speelstijl van de 2D Zelda-games. Er zijn ook veel fans die van de stijl houden en ik probeer ook het 3DS-team meer in de richting van een geëvolueerde 2D-stijl te laten denken. 

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord