Klassieke Hearthstone-kaarten generfd 

Klassieke Hearthstone-kaarten generfd 2017-09-07T17:26:11
Blizzard heeft Hearthstone even goed onder handen genomen. Kaarten die al sinds launch overpowered waren, zijn nu generfd.

Sinds de lancering van de ‘Knights of the Frozen Throne’-uitbreiding, was de Druid-klasse in Hearthstone veel te sterk. Veel spelers (waaronder zelfs professionals) hebben geklaagd bij Blizzard dat ze dit moeten fixen. Het heeft even geduurd, maar de ontwikkelaar heeft geluisterd. En niet alleen de Druid krijgt een harde klap, ook de Warrior heeft het zwaar te verduren.

In totaal zijn er eigenlijk maar vijf kaarten veranderd, maar alsnog is dat meer dan genoeg om de hele meta op te schudden. De Druid-kaart ‘Innervate’ geeft je nu nog maar één extra mana-kristal voor een beurt, in plaats van twee. De kaart ‘Spreading Plague’, ook van de Druid, kost nu zes mana in plaats van vijf.

De hoeveelheid mana voor de ’Fiery War Axe’ is daarnaast verhoogd van twee naar drie. Deze kaart was tot op heden voor bijna elk Warrior deck dé kaart om te gebruiken tijdens je tweede beurt. Deze verandering zorgt ervoor dat de strategie voor die klasse nogal aangepast moet gaan worden. De Shaman-klasse kaart ‘Hex’ is ook met één mana omhoog gegaan en kost nu dus vier. Tenslotte is de ‘Murloc Warleader’-kaart die elke klasse kan gebruiken ook een klein beetje veranderd. Die geeft andere Murlocs nu alleen nog maar twee aanvalspunten, maar geen extra leven meer.

kaartjes

Er zijn dus in totaal vijf kleine dingen aangepast aan Hearthstone, maar ze gaan de meta game hoogstwaarschijnlijk enorm beïnvloeden. We zullen het allemaal zien wanneer het volgende seizoen van start gaat.

Tijdens Gamescom liet Blizzard een animatievideo van Hearthstone zien die te vergelijken is met een Disney-film. Vorige maand is ook de ‘Knights of the Frozen Throne’ uitbreiding uitgekomen. Die voegt weer een groot aantal kaarten toe en geeft de kans om het op te nemen tegen the Lich King. Je kunt de game downloaden op de PC, iOS en op Android. 

Mocht je trouwens benieuwd zijn welke uitbreiding van Hearthstone de moeite waard is; Jurjen reviewt ze meestal in de Ook Gespeeld-rubriek in PU magazine.

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord