HTC Vive VR headset uitgesteld tot april 2016 

HTC Vive VR headset uitgesteld tot april 2016 2015-12-09T10:03:08
Aanvankelijk zou de HTC Vive VR bril eind dit jaar in de winkels moeten liggen maar met nog maar 22 dagen te gaan leek het een beetje krap te gaan worden. HTC en Valve hebben dan ook aangekondigd dat de headset is uitgesteld, tot april 2016.

Nadat Valve eerder de belofte deed om voor eind dit jaar de HTC Vive VR-bril te verschepen, heeft de fabrikant nu bekendgemaakt dat de headset voor consumenten pas in april 2016 beschikbaar is. 

"We will be starting the new year by making an additional 7,000 units available to developers, followed by commercial availability in April 2016"

HTC Vive VR headset

Afgelopen lente werd de HTC Vive VR headset aan de wereld getoond, een krachtige VR bril die in samenwerking met Valve wordt ontwikkeld. Na het eerder versturen van devkits naar ontwikkelaars en uitgevers, gaat nu een tweede ronde volgen begin 2016. Hoe dicht de tweede ronde op de release aansluit, is nog niet naar buiten gebracht.

De exacte reden achter de vertraging is niet duidelijk. Hebben Valve en HTC nog niet de "best experience" gerealiseerd of heeft de HTC Vive VR-bril nog niet genoeg games, die VR ondersteunen, om nu al in de winkels te verschijnen? Het blijft speculeren. Voor de consument gaat de HTC Vive VR headset in april verscheept worden. Een prijs is nog niet bekendgemaakt door HTC of Valve. Het is dus nog even wachten voordat we met de Sam Fisher-achtige bril aan de slag kunnen.

REACTIES (13) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord