HBO heeft een documentaire over Slenderman gemaakt 

HBO heeft een documentaire over Slenderman gemaakt 2017-01-23T14:05:12
Slenderman is een van de meest opmerkelijke personages die tevoorschijn is gekomen uit de krochten van het internet. Wat ooit begon als een photoshop-wedstrijd is een cultureel fenomeen geworden dat een hele cult om zich heen verzamelde, met zelfs een steekpartij tot gevolg. Reden genoeg voor HBO om een documentaire te maken over het illusoire personage.

Bij HBO is vanaf vandaag een documentaire te zien over Slenderman, een van de meest bekende creepypasta-personages die het internet geproduceerd heeft. Slenderman ontstond uit een Photoshopwedstrijd op Something Awful, maar verspreidde al snel daarbuiten en werd zelfs het onderwerp van meerdere (succesvolle) indie-games. Slenderman was ook de reden voor twee Amerikaanse 12-jarige meisjes om een leeftijdsgenoot neer te steken in een bos! De HBO-documentaire gaat er op in hoe een fictief personage de reden kan zijn voor een steekpartij en hoe Slenderman is gegroeid van geinige Photoshop tot een heuse cult.

De meest recente Slenderman-game is Slender: The Arrival, een first-person horrorgame die een vervolg is op het waanzinnig succesvolle indie-origineel Slender: The Eight Pages. 

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord