Gerucht: Info over Grand Theft Auto 6 gelekt 

Gerucht: Info over Grand Theft Auto 6 gelekt 2019-07-01T14:24:58
Er zou een flinke lading aan info over Grand Theft Auto 6 zijn gelekt op Reddit. Hieruit zou onder andere blijken dat de game zich voor een groot gedeelte in Vice City en Rio de Janeiro, Braziliƫ afspeelt.

Zoals gewoonlijk is het altijd maar afwachten in hoeverre het gerucht is te vertrouwen - zeker omdat er geen manier is om te checken of de persoon achter de Reddit-post de waarheid spreekt. Hij claimt in ieder geval vrienden te hebben die bij gamemedia als Kotaku en PC Gamer hebben gewerkt, en een andere vriend die bij Rockstar zou werken, zou de info niet hebben ontkracht. Toch: neem het vooral met een korreltje zout.

Goed, het gerucht zelf dan. Grand Theft Auto 6, met de projectnaam 'Project Americas' zou zich in de jaren 70 en 80 afspelen en draaien om een mannelijk personage die zich omhoog werkt in de drugshandel. De game zou zich voornamelijk in Vice City en Rio de Janeiro afspelen - al is niet duidelijk of de Braziliaanse stad een fictieve naam krijgt of niet. Spelers zouden tussen deze locaties reizen om drugs te smokkelen. De durgshandel zou een enorm belangrijk onderdeel van het spel zijn.

Een essentieel onderdeel van de game zou het passeren van de tijd zijn, aangezien het spel zich in de jaren 70 én 80 afspeelt. Daardoor zouden gebouwen op de verschillende locaties langzaam maar zeker veranderen, alsmede auto's in het spel. Over auto's gesproken: je eigen wagen zou net zo belangrijk worden als je paard en zadel in Red Dead Redemption 2. Wapens moet je in je wagen opbergen - je kunt er zelf maar een paar dragen - en ook je body armor bewaar je daar. Wanneer je body armor aantrekt, zie je dat nu ook daadwerkelijk om je personage zitten.

Verder zijn er nog meer geruchten over locaties in de game. Zo zou je ook kort Cuba bezoeken en is ook Liberty City een locatie, al zou dat alleen om missies draaien en geen open gebied betreffen. Onderwerpen als HIV en de immigratiecrisis zouden ook een belangrijke rol spelen in het verhaal. Tot slot speelt het weer een belangrijke rol, en kun je terechtkomen in stormen en orkanen.

Grand Theft Auto 6 zou volgens het gerucht al sinds 2012 in ontwikkeling zijn, maar sinds 2015 zou de ontwikkeling pas echt op stoom zijn gekomen, en sinds de release van Red Dead Redemption 2 zouden alle studio's van Rockstar wereldwijd meewerken aan de ontwikkeling. De game zou alleen op next-gen consoles uitkomen, dus de nieuwe PlayStation- en Xbox-consoles, en dus niet op Xbox One en PS4. Als kers op de taart meldt de Reddit-gebruiker ook nog dat Bully 2 in ontwikkeling is.

Nogmaals, neem het allemaal met een flinke korrel zout!

Grand Theft Auto

REACTIES (28) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord