Gamers kopen te veel games 

Gamers kopen te veel games 2014-01-05T17:01:24
Vooral PC games vliegen de laatste tijd aardig over de digitale toonbank. Je zou zelfs kunnen zeggen dat wij gamers teveel titels kopen. Althans, we krijgen onze aankopen in ieder geval bij lange na niet allemaal uitgespeeld.

Kotaku hield onlangs een enquete waarbij 1400 gamers werd gevraagd naar hun gewoontes als het gaat om spellen kopen. Daar kwamen een aantal niet perse verassende doch best interessante resultaten uit. Grof gezegd lukt het de gamer voor geen meter alles uit te spelen wat ze zelf aanschaffen. Vooral de lage prijzen van PC games en ladingen aanbiedingen die op Steam zijn te vinden, dragen hiertoe bij. Eigenlijk koopt bijna niemand meer spellen voor de volle mep.

Het onderzoek van Kotaku leverde onder andere de volgende resultaten. De gemiddelde gamer heeft de afgelopen maanden 11 tot 25 spellen gekocht waarvan 40% nog niet is gespeeld. De gamers met meer verzameldrang hebben zelfs 60% van hun aankopen niet gespeeld. De berg spellen die bij de meer fanatieke verzamelaars klaarligt om nog gespeeld te worden, bestaat al snel uit 50 afzonderlijke titels of meer.

Take money
Het bevestigt verder niks nieuws. Zeker voor wie toegang heeft tot een PC en een console en daarbij ook nog verschillende genres interessant vindt, zijn er toffe titels in overvloed. Wie een beetje oplet, kan met gemak games scoren voor een paar euro per stuk. Voor elke game die je uitspeelt, liggen er al weer twee nieuwe te wachten. Een luxeprobleem waar we allemaal last van hebben. Toch? Hoeveel (deels) ongespeelde games liggen er bij jullie nog te wachten?

REACTIES (158) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord