G2A bood journalisten geld aan voor positieve persaandacht 

G2A bood journalisten geld aan voor positieve persaandacht 2019-07-09T11:44:05
Het dubieuze G2A is nog meer in opspraak gekomen dan het al was nu blijkt dat een werknemer van het bedrijf journalisten heeft willen betalen voor positieve coverage. Ouch…

G2A is momenteel zondermeer het meest controversiële bedrijf binnen de gamesindustrie en dat zal er na de laatste ontwikkelingen niet minder op worden. Het blijkt namelijk dat een werknemer van het game-codes verkopende platform 10 journalisten geld heeft aangeboden in ruil voor positieve coverage van G2A. En dat, dames en heren, is niet okay.

De werknemer heeft een email rondgestuurd waarin, heel handig, een alvast voorgeschreven en ‘onbevooroordeeld’ artikel bijgevoegd werd, met de volgende, begeleidende tekst:

We have written an unbiased article about how ‘Selling stolen keys on gaming marketplaces is pretty much impossible’ and we want to publish it on Your website without being marked as sponsored or marked as associated with G2A. It is a transparent and just review of the problem of the stolen keys reselling.

Maciej Kuc, het hoofd van communicatie bij G2A, heeft het snode plan bevestigd tegenover Polygon en daarbij vermeld dat het niet conform het beleid van het bedrijf is om te betalen voor positieve persaandacht zonder dat als zodanig te vermelden. De betreffende werknemer krijgt dan ook een spreekwoordelijke tik over de vingers, maar wat dat precies inhoudt zullen we nooit weten; de naam van de boosdoener wordt namelijk niet onthuld.

Maar wat is er dan precies mis met G2A? Waarom is het bedrijf zo in opspraak gekomen al voordat dit nieuws uitbrak? Nou, in principe runt G2A ‘gewoon’ een Marketplace waar je codes voor games kunt kopen, maar de manier waarop is nogal bedenkelijk. Illegale codes kunnen namelijk verspreid worden via het platform en dus worden ze beschuldigd van fraude. Één ding is in ieder geval duidelijk: developers zijn niet blij met G2A.

G2A Worse than Piracy

Grappig feitje is dat jullie geliefde Power Unlimited ook benaderd is door G2A met soortgelijke voorstellen, maar gelukkig hebben we in onze oneindige wijsheid besloten alle samenwerkingen met het bedrijf af te slaan (waaronder, bizar genoeg, een 5-daags tripje naar Polen). 

Zoals gezegd: G2A is al heel lang in opspraak, zo is hier een nieuwtje uit 2016 waaruit blijkt dat het bedrijf al probeerde hun naam te zaligen. Dit was een week nadat bleek dat indie tinyBuild 40.000 euro aan inkomsten misliep door G2A.

REACTIES (27) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord