Ex-Burnout ontwikkelaars komen in mei met Dangerous Golf 

Ex-Burnout ontwikkelaars komen in mei met Dangerous Golf 2016-01-28T10:13:05
Fiona Sperry en Alex Ward, de medeoprichters van Criterion Games, hebben afscheid genomen van het bedrijf om een nieuwe studio te starten. Deze studio is een feit, en zijn eerste game Dangerous Golf wordt een wel heel speciale variant van golf, waarin het doel is om zoveel mogelijk schade aan te richten.

We moesten even twee dagen bijkomen van deze explosieve aankondiging, maar dat Dangerous Golf de beste variant van golf is die je dit jaar zult spelen staat buiten kijf. Het is namelijk de Burnout onder de golfgames, waarin het niet de bedoeling is om saai puntjes te scoren door een balletje in een gat te manoeuvreren, maar juist de schadeteller te zien stijgen door golfbalbommen in kasten met servies te rammen. O, en de game ziet er ook nog eens alleraardigst uit, dankzij het gebruik van de Unreal 4 engine: 

Dangerous Golf

Dangerous Golf

De golfbalactie vindt plaats in allerlei indoor en outdoor locaties; van een danszaal in een paleis, tot een benzinepomp, een middeleeuws kasteel en een hotelkeuken. Spelers worden beloond voor trick-shots en andere moeilijke manoeuvres, want de bal wordt geleidelijk warmer. De moeilijkste shots zorgen er daardoor voor dat de uiteindelijke explosies groter worden. En als we de ontwikkelaar mogen geloven, ziet dat er door de physics engine verdomd leuk uit:

As such, players will enjoy causing amazing destruction by smashing thousands of physically simulated rigid body valuables, shatter priceless heirlooms into small pieces and paint the environments with physically simulated liquids.

Dangerous Golf

Dangerous Golf verschijnt in mei van dit jaar op Steam, de PlayStation Store en de Xbox Store. De game is het begin van “a series of games that will focus on speed, danger, excitement and destruction.”

REACTIES (15) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord