Epic Games wil veertien jarige cheater voor de rechter slepen wegens cheaten in Fortnite 

Epic Games wil veertien jarige cheater voor de rechter slepen wegens cheaten in Fortnite 2018-04-30T10:31:49
Ontwikkelaar Epic Games is vastberaden om een veertienjarige jongen voor de rechter te slepen omdat hij vals heeft gespeeld in Fortnite. De moeder van het kind verdedigt haar zoon, maar Epic doet z’n best om haar argumenten te ontkrachten.

Vorig jaar in november klaagde Epic Games een paar valsspelers in Fortnite aan. Achteraf bleek een van deze valsspelers, Caleb Rogers, veertien jaar te zijn, wat de zaak gecompliceerder maakte dan verwacht. Al helemaal toen de moeder van Caleb een open brief naar de ontwikkelaar schreef waarin ze beargumenteert waarom Epic haar zoon helemaal niet voor de rechter mag slepen. Volgens mevrouw Rogers kon de ontwikkelaar niet bewijzen dat haar zoon valsspeelde en zelfs al konden ze dat, zij had Caleb nooit toestemming gegeven om Fortnite te spelen.

Fortnite

Epic Games heeft deze week eindelijk gereageerd op deze brief, ontkracht daarbij de meeste argumenten en probeert Caleb alsnog voor de rechter te laten verschijnen. De ontwikkelaar weet fouten aan te tonen in drie van de vier argumenten die worden gemaakt door de moeder. Zij zei bijvoorbeeld dat Epic zomaar de naam van haar zoon bekend had gemaakt, maar volgens Epic Games hebben ze dit nooit gedaan. De moeder beweert ook dat wat haar veertienjarige kind gedaan heeft, geen directe financiële gevolgen kan hebben voor Fortnite, maar dit argument noemt Epic irrelevant.

Dat Caleb vrijgesproken moet worden omdat hij nog minderjarig is, klopt volgens Epic Games ook niet. De ontwikkelaar zegt dat je, zelfs als kind, de gevolgen moet ondervinden wanneer je voorwaarden accepteert.

Het gerechtshof is het met de argumenten eens en heeft de zaak heropend. Wat Epic precies wil bereiken met deze rechtszaak is nog niet duidelijk, dus tot die tijd lijkt het allemaal wat overdreven. Natuurlijk moet je valsspelers aanpakken, maar om nu zo veel tijd en moeite te steken om zo’n jochie voor de rechter te slepen, lijkt wat ver te gaan.

Fortnite

De volledige reactie van Epic Games is te lezen op TorrentFreak en de brief van de moeder kan je hier nog teruglezen, toevallig ook op TorrentFreak.

Wil je zelf beter worden in Fortnite zonder vals te spelen? Wij hebben zes geweldige tips voor je! 

Als je een idee wil hebben hoe populair Fortnite tegenwoordig is, dan moet je dit even lezen.

En wat is nou precies de deal met die komeet in Fortnite?

REACTIES (16) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord