Donald Trump heeft gezeten met ESRB en meer over geweld in videogames 

Donald Trump heeft gezeten met ESRB en meer over geweld in videogames 2018-03-09T13:48:09
De Amerikaanse president Donald Trump heeft een vergadering gehouden met mensen van de ESA, ESRB en Take-Two. Wat hier allemaal besproken is, is nog niet bekendgemaakt.

Donald Trump heeft gezeten met een paar hoge piefen van de game-industrie om al het geweld in videogames te adresseren. De aanleiding van deze vergadering was de schietpartij in Parkland die recentelijk is plaatsgevonden, een schietpartij op een school waarbij 17 mensen zijn gesneuveld.

Donald Trump

We weten niet precies wat er allemaal is besproken en het Witte Huis heeft zelf nog niks gedeeld over het gesprek. Houd daarvoor het Twitter-account van de huidige president maar in de gaten… Er is wel een video gepubliceerd op het YouTube-kanaal van het Witte Huis. Hierin zijn beelden te zien van o.a Call of Duty: Modern Warfare 2, The Evil Within, Wolfenstein: the New Order en Fallout 4. Uiteraard is de No Russian mission getoond van MW2, waarin je als undercover agent een aanslag pleegt op een Russisch vliegveld. De beelden worden getoond zonder context, dus iedereen die niet bekend is met die missie zal niet weten dat je hem ten eerste kunt skippen en ten tweede geen burgers hoeft neer te schieten om de missie te halen.

De Washington Post laat wel weten dat er schijnbaar een telefoontje is gepleegd met de Media Research Council president, Brent Bozell. In dit gesprek is een idee besproken om veel strenger te regulieren op videogames, ongeveer op hetzelfde niveau als op tabak en alcohol. Er is echter nog steeds geen wetenschappelijk bewijs dat videogames verantwoordelijk zijn voor geweld in de echte wereld, dus hopelijk wordt daar eerst goed naar gekeken voordat ze voortborduren op dit idee.

Misschien is het ook wel een idee om gewoon wapens te verbieden. Het is maar een suggestie hoor, maar we gokken zo dat zo’n regel het aantal schietpartijen aanzienlijk zal verminderen. Voor argumenten verwijzen we je maar al te graag naar comedian Jim Jeffries die een geniaal en goed onderbouwd stuk heeft over gun control.

REACTIES (17) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord