Digitale downloads op Xbox Series X en S leveren GameStop geld op 

Digitale downloads op Xbox Series X en S leveren GameStop geld op 2020-10-15T12:03:06
De Amerikaanse winkelketen GameStop verdient dankzij een samenwerking met Microsoft geld aan digitale games die op verkochte Xbox Series X- en S-consoles worden verkocht.

Dat betekent dus dat GameStop geld krijgt voor elke game die digitaal wordt gekocht op een Xbox Series-console die van de winkelketen vandaan komt. Wanneer mensen bijvoorbeeld een Xbox Series X of S kopen bij de winkel en daarna een game als Call of Duty: Black Ops Cold War of Assassin's Creed Valhalla digitaal op de console aanschaffen, gaat een gedeelte van de opbrengsten naar GameStop. Deze afspraak werd naar buiten gebracht door financieel adviesbedrijf Domo Capital Management.

Dit moet de Amerikaanse winkelketen meer motiveren om consoles te verkopen - met name de Xbox Series S, waar geen diskdrive in zit. Winkelketens verdienen normaliter niet zozeer aan verkochte consoles, maar vooral aan verkochte games. Voor de Xbox Series S en de versie van PlayStation 5 zonder diskdrive kunnen echter geen fysieke games gekocht worden. De deal die met Microsoft is gesloten, is dus een slimme oplossing om alle partijen tevreden te houden.

Het is niet bekend of Microsoft soortgelijke afspraken maakt met andere winkelketens binnen of buiten de Verenigde Staten. Ook is niet bekend of concurrent Sony soortgelijke plannen heeft.

Xbox Series X

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord