Digital Homicide games van Steam gehaald - de saga van fail continues 

Digital Homicide games van Steam gehaald - de saga van fail continues 2016-09-19T14:14:26
De domheid van Digital Homicide is een gift that keeps on giving. Niet alleen hebben ze tientallen slechte games (moeilijk om daar niet unaniem over te zijn) op Steam geplaatst, ze blijven deze verdedigen tot ze erbij neervallen. Helaas lijkt het debacle nu af te lopen, Steam heeft namelijk alle games van de ontwikkelaar van Steam gehaald.

Wat Digital Homicide precies probeert te bereiken met zijn acties is voor iedereen (behalve de ontwikkelaar zelf) volstrekt een raadsel. De studio heeft met z'n handeling de haat van de hele gamesindustrie op zijn hals gehaald: het aanklagen van recensenten die kritisch zijn over de game, het aanklagen van Steam-gebruikers, het herbundelen en verkopen van andermans content, het weigeren van refunds en het maken en verkopen van ongekend slechte games, om er een paar te noemen. Inmiddels is Steam klaar met al die bullshit en komt in actie...

Het aanklagen van Steam-gebruikers was de druppel voor Valve, die tot noch toe de games op de Steam store liet staan. De games van Digital Homicide zijn namelijk stuk voor stuk van de store af geplukt. Tegen Techraptor verklaart Doug Lombardi van Valve het volgende: 

Valve has stopped doing business with Digital Homicide for being hostile to Steam customers.

Digital Homicide's ongekende shitshow begon bij de recensie van Jim Sterling voor Slaughtering Grounds, een first-person shooter met weinig noemenswaardige kwaliteiten. Sterling was niet te spreken over de game en boordde Slaughtering Grounds de grond in met zijn recensie. Digital Homicide was logischerwijs niet blij met de recensie, maar in plaats van het maken van betere games besloten ze om hun shovelware met hand en tand te verdedigen (hier kan je de ultieme culminatie van deze clash beluisteren). Het gevolg was een rechtszaak tegen Jim Sterling en een stuk of honderd Steam-gebruikers die een negatieve review achterlieten op de store-page van Slaughtering Grounds.

Die rechtszaak is technisch gezien nog steeds gaande, maar Digital Homicide heeft geen geld voor een advocaat (een paar honderd dollar via GoFundMe daargelaten). Hierdoor is de ontwikkelaar gedwongen om zichzelf te vertegenwoordigen, wat niet helpt voor de toch-al-lage kans van slagen. De verklaring is te vinden op de bizar slechte website van Digital Homicide, waar ze gelijk de kans aangrijpen om je, heel subtiel, een bundel van vijftig games te verkopen.

Oh, en Jim Sterling heeft laten weten dat Digital Homicide inmiddels vijftien miljoen dollar wil in plaats van tien. Dus.

REACTIES (20) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord