Diablo 4-update over open wereld en multiplayer 

Diablo 4-update over open wereld en multiplayer 2020-06-26T16:25:57
Het Diablo 4-team laat ons via een blogpost weten hoe het ervoor staat met de nieuwste Diablo-game. Ze bespreken onder andere het testen, de storytelling, de open wereld en de multiplayer-modus van de game.

Diablo 4 heeft nog geen releasedatum, maar de game wordt wel al getest. Elke kwartaal brengt het team achter de nieuwste Diablo-game een update uit. Game Director Luis Barriga brengt de update die zich dit kwartaal vooral focust op ‘the Dry Steppes’ en het testen ervan.

Playtest

Het team van Diablo 4 heeft zich het afgelopen kwartaal gefocust op het blokken van de elementen in het gebied ‘the Dry Steppes’. Dat betekent dat ze het gebied volledig speelbaar maken, inclusief de campaign  content, open wereld-elementen, items, een PvP-subzone, dungeons en de cinematics. Zo kon het team vervolgens die map doorspelen en met elkaar bespreken. Tijdens het testen was de wereld nog niet helemaal af, daarom maakte het team gebruik van delen op de map die enkel waren uitgeblokt. Dat betekent dat grijze blokken een beeld geven van de omgeving zonder dat de art af is. Daarna is het een goede manier om te testen of iets werkt. Zo niet gooi je enkel de blockout weg en niet een voltooid onderdeel. Een voorbeeld van blockout in Diablo IV is hieronder te zien.

Diablo

Diablo 4

Open wereld

Een grote nieuwe feature in Diablo 4 is de open wereld van Sanctuary. Wanneer je als speler dus even een pauze wilt nemen van de verhaalquest, kun je met alle gemak de wereld verkennen, gaan craften of je skills testen tegenover een andere Diablo 4-speler. 

Een van de meest populaire features onder de playtesters in de open wereld waren de Camps. Dit zijn belangrijke locaties die zijn overgenomen door vijanden. Nadat je de ‘camps’ hebt ontruimd worden deze camps een outpost met NPC’s en een waypoint-locatie. Elk kamp heeft een eigen achtergrondverhaal die je kunt ontdekken.

In zo’n open wereld is het ook fijn als je wat sneller kan reizen, daarom is het Diablo-team bezig met het maken van mounts die je kunt ontgrendelen tijdens het spelen. 

Diablo

Multiplayer

Barriga laat weten dat het ontwikkelen van de juiste aanpak van multiplayer een aardige uitdaging was. “Ons doel is altijd geweest om een gedeelde wereld met onze games te ontwikkelen, zonder dat dit te veel op een MMO gaat lijken,” Blizzard wil daarbij nog wel laten weten dat dit een filosofische keuze is en niet vanwege technische limieten. “We vinden dat de game minder voelt als Diablo en de wereld minder gevaarlijk lijkt wanneer je veel andere spelers ziet.”

 Diablo

Storytelling

Diablo 4 gaat meer de focus leggen om gesprekken tussen de personages buiten de cinematics. Tijdens Diablo 3 waren er enkel UI-panelen met de namen en het portret van de personages. In Diablo 4 is de ontwikkelaar aan het experimenteren met gechoreografeerde camera’s die meer inzoomen wanneer NPC’s met elkaar praten. 

Daarnaast zijn de ontwikkelaars van Diablo 4 bezig met het maken van real-time cutscenes. Op dat moment neemt de game de controle over de camera over en beschouwt de scènes als een film. De ontwikkelaar laat in de blogpost weten dat dit alleen bewaard wordt voor de belangrijkste verhaal momenten.

Pre-alpha

Volgens Barriga laat het testteam zelfs al in dit vroege stadia van de game weten dat Diablo 4 leuk is om te spelen. “Natuurlijk hebben we nog veel werk voor de boeg. We zijn nog niet in een Alpha- of Beta-stage. Normaal gesproken zouden we onze vroege mijlpalen niet publiek bespreken, maar zonder BlizzCon dit jaar, vinden we het toch belangrijk om ons proces te blijven delen”, zegt Barriga op het laatst. “Daarnaast was dit een bijzonder mijlpaal voor het team, we hebben nu het gevoel dat we alle belangrijkste ingrediënten binnen hebben om een geweldige Diablo 4 neer te zetten.”

REACTIES (3) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord