Sony krijgt Spider-Man terug als Far From Home geen 1 miljard dollar binnenhaalt 

Deal tussen Sony en Marvel Studios gaat door bij 1 miljard voor Spider-Man: Far From Home 2019-07-10T15:12:26
De kans lijkt heel klein dat Sony besluit om Spider-Man terug te trekken uit de deal met Marvel Studios. Een specifieke clausule in het contract dat beide partijen tekenden zegt dat Sony de rechten volledig terugkrijgt als Far From Home minder dan 1 miljard noteert. Reden voor paniek is er echter niet: de teller staat nu op ruim 588 miljoen dollar.

De Spidey-deal tussen Sony en Marvel Studios lijkt voorlopig niet in gevaar te komen. Een clausule in het contract dat beide partijen in 2015 tekenden zegt dat Sony volledig zeggenschap terugkrijgt over Peter Parker als Spider-Man: Far From Home te weinig geld in het laatje brengt. Richard Rushfield van The Ankler maakte het nieuws bekend en gaf aan dat 1 miljard de absolute ondergrens is en daarom is er ook absoluut geen reden voor paniek; de teller voor Far From Home staat één week na de release al op ruim 588 miljoen dollar wereldwijd.

Sony is sinds 1999 eigenaar van de Spider-Man-rechten en de studio bracht ons tussen 2002 en 2014 een paar solide, maar ook minder sterke films rondom Peter Parker en zijn alter-ego Spider-Man. In 2015 sloot Sony een deal met Marvel Studios om Spidey het MCU in het slingeren, wat resulteerde in gastrollen voor Peter Parker in Captain America: Civil War en twee Avengers-films. Uiteraard kreeg de webslinger ook solofilms in het gedeelde universum, waar Far From Home de meest recente van is.

De regisseur van de Spidey-films in het MCU, Jon Watts, liet afgelopen week al weten dat hij graag Kraven the Hunter als schruk zou willen gebruiken voor een derde Spider-Man-film.

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord