De Minister voor Rechtsbescherming reageert op kamervragen rondom Loot Boxes 

De Minister voor Rechtsbescherming reageert op kamervragen rondom Loot Boxes 2017-12-20T10:38:19
De Minister voor Rechtsbescherming is zo vriendelijk geweest de kamervragen over loot boxes te beantwoorden van de SP. Er is nu een onderzoek bezig, waarvan de resultaten begin 2018 bekendgemaakt worden.

Kritiek rondom microtransacties is niks nieuws, maar de laatste paar maanden kwamem de virtuele dozen een stuk harder onder vuur te staan. Veel grote titels implementeerde deze virtuele dozen namelijk in hun games op manieren waar gamers niet over te spreken waren. De controverse is uiteindelijk zo groot geworden, dat er in de Tweede Kamer gekeken wordt naar loot boxes, om te bepalen of er daadwerkelijk sprake is van gokken.

Loot Boxes

Sander Dekker, Minister van Rechtsbescherming, heeft schriftelijk antwoord gegeven op vragen van SP-lid van Nispen. Deze vragen gaan voornamelijk over de aard van loot boxes en of er een verband getrokken kan worden met gokken.

Het wetsvoorstel Kansspelen op afstand, dat momenteel aanhangig is in de Eerste Kamer, stelt maatregelen voor om de combinatie van gamen en kansspelen en mogelijke misleiding als gevolg daarvan tegen te gaan. De vergunninghouder mag naast kansspelen op afstand slechts andere diensten en goederen aanbieden, voor zover dat aanbod strikt gescheiden is van het aanbod van de vergunde kansspelen. De ksa (Nederlandse Kansspelautoriteit)  doet onderzoek naar de vraag of er sprake is van een kansspel in de videospellen die ‘loot boxes’ aanbieden. Ik wacht de resultaten van dit onderzoek af.

De resultaten van het onderzoek waar Dekker over spreekt moeten begin 2018 bekendgemaakt worden. Daarbij laat hij weten dat ook andere buitenlandse kansspelautoriteiten bezig zijn met dit onderzoek, waaronder ook de Belgische en dat ze samen over deze kwestie in overleg zijn. Loot boxes wordt dus zeker op grote schaal onderzocht. Volgend jaar kan een bijzonder jaar worden voor de ontwikkeling van loot boxes!

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord