Civilization VI gaat seksistische AI veranderen 

Civilization VI gaat seksistische AI veranderen 2018-02-19T13:39:19
Een tijdje terug is de eerste uitbreiding voor Civilization VI uitgekomen: Rise and Fall. De uitbreiding neemt grotendeels verbeteringen met zich mee, maar een paar nieuwe Hidden Agenda’s waren 'een ongepaste keuze'.

Op 9 februari is de eerste uitbreiding uitgekomen voor Civilization VI, genaamd Rise and Fall. Deze uitbreiding voegt nieuwe historische figuren, gebouwen en mechanics toe. Allemaal harstikke leuk, maar er zijn twee nieuwe Hidden Agenda’s die fans niet waarderen, namelijk ‘Flirtatious’ en ‘Curmudgeon’.

Hidden Agenda’s zijn een soort willekeurige eigenschap die Civs (de wereldleider waarmee je speelt of onderhandelt) krijgen wanneer ze door de computer bestuurd worden. Dit zorgt ervoor dat ieder potje dat je speelt net wat anders aanvoelt en je altijd anders moet spelen om als winnaar uit de strijd te komen.

Civ

Flirtatious zorgt ervoor dat Civs veel houden van Civs van het andere geslacht en Curmudgeon is precies het tegenovergestelde. Dit brengt twee problemen met zich mee. Ten eerste kun je hier niet op inspelen. Wanneer een Civ bijvoorbeeld ‘Nuke Happy’ is, kun je zelf ook nucleaire bommen bouwen zodat hij je tof vindt. Je geslacht veranderen kan echter niet, dus als de Civ naast je besluit dat hij jouw geslacht niet leuk vindt, kan hij op basis daarvan besluiten oorlog met je te voeren en je af te maken.

Het tweede probleem is dat elke Civ hetero is en dus alleen flirt met Civs van het andere geslacht. Dit komt niet helemaal overheen met de waarheid. De Macedonische Civ Alexander the Great heeft bijvoorbeeld ook meerdere mannelijk bedpartners gehad, dus hij zou net zo goed kunnen flirten met bijvoorbeeld Genghis Khan.

Alexander

Firaxis heeft tegen Eurogamer gezegd dat ze op de hoogte zijn van dit probleem en het met een toekomstige update gaan oplossen. Wanneer deze update uitkomt en op welke manier het probleem opgelost gaat worden is nog niet bekend.

Civilization VI is nu te spelen op PC.

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord