Brain Training maakt niet slimmer 

Brain Training maakt niet slimmer 2012-09-17T13:06:49
Britse wetenschappers hebben onderzocht en uitgevonden dat Brain Training niet werkt. Ze hebben 11.000 proefpersonen opgetrommeld die vervolgens lekker mochten braintrainen. Na een periode van zes weken bleek dat de deelnemers helemaal niet beter presteerden dan voordat ze begonnen met Brain Training.
Britse wetenschappers hebben onderzocht en uitgevonden dat Brain Training niet werkt. Ze hebben 11.000 proefpersonen opgetrommeld die vervolgens lekker mochten braintrainen. Na een periode van zes weken bleek dat de deelnemers helemaal niet beter presteerden dan voordat ze begonnen met Brain Training. Het enige waar de proefpersonen beter in werden, waren de spelletjes zelf, iets wat voortkomt uit oefening en niet door een betere werking van de hersenen.

 

Brain Training is dus net zo verreikend voor je hersenen als een potje flink kakken. Geheugen, concentratie, plannen, het oplossen van problemen, je wordt er niet beter in. Als je echt je brain wil trainen kun je maar beter gewoon je best doen op school. Onze Britse vrienden vertellen overigens niet echt iets nieuws. Een stelletje Fransen onderzoekers kwam meer dan een jaar geleden met soortgelijke conclusies. Hoewel het volgens mij nooit kwaad kan om een reken of geheugenspelletje te doen, kloppen zal het dus wel.

Maar even serieus, wie speelt überhaupt Brain Training spelletjes om slimmer te worden? Die shit speel je sowieso gewoon voor de gein toch? Ok, wij zijn hier dan niet echt de doelgroep, maar ook bij moeders en opa's kan ik het me lastig voorstellen dat zij Brain Training erbij halen om echt intelligenter te worden. Voor mams is het toch ook gewoon afleidend vertier en voor opoe een goede manier om niet in slaap te sukkelen?

Maar misschien ben ik wat naïef hier, er bestaan tenslotte ook mensen die denken dat Wii Fit een goede vervanger is voor serieus sporten, daarbij, als zulke dingen verkopen...tja, dan zijn er vast ook een paar figuren diep teleurgesteld dat ze niet genialer worden met Brain Training.
 

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord