Blizzard opent extra servers voor launch World of Warcraft Classic 

Blizzard opent extra servers voor launch World of Warcraft Classic 2019-08-26T12:04:58
World of Warcraft Classic komt morgen pas uit, maar een aantal servers zitten nu al vol. Blizzard heeft plannen aangekondigd om nieuwe servers te openen om de spelervaring te verbeteren tijdens launch. Of dit daadwerkelijk gaat helpen, dát is de million dollar question!

Vooral om nostalgische redenen keren veel World of Warcraft-spelers terug naar de MMO van Blizzard al vóór de launch van WoW Classic op 27 augustus. Dit heeft ervoor gezorgd dat Blizzard moeite heeft met het onderhouden van haar servers. Vorige week lieten ze al weten dat een van de PvP servers bomvol zit. Ze spoorden iedereen toen aan om zich voor andere realms in te schrijven voor de beste spelervaring, maar dat hielp ook niet echt. Inmiddels zitten twee andere servers namelijk ook al zo goed als vol. Daarom vindt Blizzard het nu tijd om in te grijpen, door maar liefst vier nieuwe servers te openen.

Allemaal erg fijn dat Blizzard dit doet natuurlijk, maar het is nog niet zeker of dit gaat helpen. De verwachting is dat deze servers niet allemaal lang vol blijven. Veel spelers die vanwege nostalgie terugkeren zijn waarschijnlijk snel weer uitgekeken en dan blijven alleen de fanatiekelingen nog over. De extra servers sterven dan uit en aangezien het geld kost om van het ene realm naar het andere te verhuizen, staan niet veel mensen te springen om zich in te schrijven op een van deze extra servers. Geef ze eens ongelijk…

WoW Classic

Als de voorspellingen van deze mensen werkelijkheid worden, kan Blizzard dit aanpakken door tijdelijk gratis transfers tussen realms aan te bieden. Of ze dit zelf ook een goed idee vinden weten we natuurlijk niet, want zoals ieder bedrijf wil Blizzard geld verdienen en het woord ‘gratis’ klink dan niet zo fijn in de oren.

Fans van World of Warcraft hoeven dus nog maar één nachtje te slapen voordat ze met WoW Classic aan de slag kunnen. Benieuwd naar meer informatie? Lees hier de preview van Alie. Voor een feature over 10 controversiële veranderingen in World of Warcraft, klik hier.

REACTIES (9) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord