Bethesda-games moeten 'eerst of beter' op Xbox-consoles verschijnen 

Bethesda-games moeten 'eerst of beter' op Xbox-consoles verschijnen 2020-11-17T11:16:53
Spellen van Bethesda moeten óf eerst op Xbox-consoles verschijnen, óf beter op die consoles draaien.

Dat meldt Tim Stuart, chief financial officer bij Xbox. 'We zijn niet van plan om alle Bethesda-content van Sony- of Nintendo-systemen af te halen', zo meldde hij tijdens de Jefferies Interactive Entertainment-conferentie vorige week - uitgetypt door Seeking Alpha. 'Maar we willen dat die content uiteindelijk als eerste of als beste op onze platforms beschikbaar komt. We willen dat Bethesda-content het beste op onze platforms draait.'

Stuarts quote is opmerkelijk, omdat Xbox-hoofd Phil Spencer onlangs nog aangaf niets over exclusiviteit van games kon zeggen zolang de deal tussen Microsoft en Bethesda's moederbedrijf ZeniMax niet rond is. Die deal moet ergens in 2021 gesloten worden.

Het lijkt er dus op dat Bethesda-games niet geheel van andere systemen verdwijnen. Microsoft wil er echter wel voor zorgen dat sommige Bethesda-games tijdelijk exclusief op Xbox en pc beschikbaar zijn, of anders beter op die platforms draaien dan op concurrerende systemen.

Dat de spellen daarbij op dag één op Game Pass verschijnen, is volgens Stuart cruciaal. 'Nogmaals, ik kondig niet aan dat we content van andere systemen afhalen. Maar ik vermoed dat we ons meer en meer gaan richten op een 'eerst of beter'-strategie op onze platforms.'

Bethesda

REACTIES (10) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord