Bedrijfsdirecteur Nintendo legt uit waarom hij stopt 

Bedrijfsdirecteur Nintendo legt uit waarom hij stopt 2018-05-04T16:28:09
Nintendo directeur Tatsumi Kimishima heeft afgelopen week aangekondigd dat hij met pensioen gaat en heeft uitgelegd wat zijn reden daarvoor is.

Afgelopen week kondigde directeur Tatsumi Kimishima van Nintendo aan dat hij met pensioen gaat. Hij zal worden opgevolgd door Shuntaro Furukawa die zijn entree zal maken als directeur rond de E3 2018 (juni dus). Tatsumi Kimishima geeft aan dat de komst van een nieuwe directeur 'een generatiewisseling' zal zijn en dat het van Nintendo een sterker bedrijf moet maken. Kimishima vond dat hij al zijn taken heeft vervuld bij Nintendo en dat het de hoogste tijd is om met pensioen te gaan. 

Furukawa Kimishima

Kimishima maakt in een briefing duidelijk waarom hij stopt en wat de financiële resultaten waren voor Nintendo:

"Er werd gevraagd naar mijn plichten toen ik het roer overnam als president, toen Nintendo nog in ontwikkeling was en een van mijn grootste verantwoordelijkheden bestond uit het lanceren van het platform en het over laten komen op de consument zoals we voor ogen hadden. [...] Onze nieuwste financiële resultaten zijn veel beter dan ik aanvankelijk had voorspeld, wat het resultaat van onze inspanningen tot nu toe betreft. [..]

Met de breedte van de projecten waar we aan werken, is het nu tijd om de macht verder over te dragen aan nieuwe mensen en een generatie-shift te bevorderen om Nintendo sterker te maken."

Wat Furukawa voor plannen heeft en in welke richting hij op zal gaan met Nintendo zullen we in de komende maanden gaan horen en zien. Hopelijk houdt hij ook nog een beetje rekening met de oude-lullen-generatie.

REACTIES (2) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord