Archangel - Review 

Archangel - Review 2014-03-10T14:55:17
Kerkers onveilig maken op je smartphone of tablet. Het klinkt een beetje als een suf idee, dus hebben we Jan de opdracht gegeven om de game te reviewen. Is de game een engeltje of is het een duivel die Jans ziel tergt.

Het lastige van Archangel is dat wanneer je het woord vertaalt, je zomaar ‘aarsengel’ opschrijft in plaats van ‘aartsengel’. En thema’s als religie in combinatie met billen of achterwerken liggen nogal gevoelig de laatste jaren. Rare jongens, die priesters.
Wat gek genoeg helemaal níet gevoelig ligt, is het kopiëren van game ideeën, vooral bij spellen voor tablets en smartphones. Ik heb inmiddels zoveel Candy Crush en Tower Defence klonen voorbij zien komen, dat ik maar gestopt ben met tellen.
Archangel haalt zijn Diabolische mosterd bij het grote voorbeeld Diablo van Blizzard. Op zich prima, maar het spel weet vrijwel niets aan de bekende kerkerstroper-formule toe te voegen.


Herrijzen uit de dood

Jij bent dus een aartsengel die zich voornamelijk bezighoudt met tientallen, honderden, nee duizenden vijanden met vuurballen te bestoken, je schild in hun smoelwerk te rammen of ze met een keur aan wapens klop te geven.
Je wordt zonder veel poespas in de game gedropt en langzaam leer je nieuwe vaardigheden, stijg je in level en scoor je betere wapens.
Archangel
Een van de weinige momentjes dat je denkt ‘hé, dat is eigenlijk best wel leuk gevonden!’ had ik toen ik de goddelijke resurrectie skill kreeg. Hiermee kon ik afgeslachte vijanden uit de dood laten herrijzen en vervolgens voor mij laten knokken.
Het aardige is dat je tegen levelbosses kunt komen te staan die over deze identieke skill beschikken en dus hetzelfde trucje kunnen toepassen op grote, logge monsters die even daarvoor nog aan jouw kant knokten.


Zzzzzzzaai

Eerlijk is eerlijk; voor nog geen vijf euro biedt Archangel een prima ogend spel en een degelijke dosis dungeon crawler actie. Maar het is allemaal zo herkenbaar. Het kleurenpalet is een combi van grijze-meuk en toiletrestanten-bruin. De omgevingen zijn uit het opendeuren ontwerpboekje en laten je vechten in ruïnes, forten, afgebrokkelde tempels, met bochten en gangetjes die altijd weer bij elkaar komen waardoor er van tactische routes nooit sprake is. Vijanden zijn allemaal broertjes en neefjes van elkaar, alleen worden ze steeds groter en talrijker in plaats van dat ze onvoorspelbare magie of acties laten zien.
Archangel
Diezelfde baddies staan altijd een beetje suf in groepjes voor zich uit te staren… totdat ze je zien en naar je toe komen. Jij ziet ze echter altijd eerder en echt snel bewegen je tegenstanders ook niet. Zeker de eerste uurtjes tap en swipe je je gemakkelijk langs kuddes demonen en boze ridders met schijnbaar kwade bedoelingen.
Maar het is allemaal zo repetitief, zo voorspelbaar en zo saai. Of zoals een goede vriend van me ooit zei… ‘het kijken naar het opdrogen van verf begint zo langzamerhand een steeds aantrekkelijker alternatief te lijken’.  
Archangel oogt goed, bestuurt goed, speelt goed en bedoelt het vast ook allemaal goed. Het doet eigenlijk niets faliekant verkeerd, maar het onderscheidt zich op geen enkel vlak.

Conclusie 

SCORE: 62
Als kerkers grinden je ding is, laat je dan niet weerhouden door mijn Maarten van Rossum-achtig gemopper, maar de game heeft te weinig vlees op de botten om in één adem met Blizzards meesterwerk genoemd te mogen worden.
Als kerkers grinden je ding is, laat je dan niet weerhouden door mijn Maarten van Rossum-achtig gemopper, maar de game heeft te weinig vlees op de botten om in één adem met Blizzards meesterwerk genoemd te mogen worden.

REACTIES (0) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord