Alternatief einde van Rogue One onthuld door screenwriter (spoilers

Alternatief einde van Rogue One is onthuld (spoilers) 2017-03-21T14:25:36
Rogue One, de allereerste blockbuster spin-off in het Star Wars-univerum, verscheen eind afgelopen jaar in de bioscoop na veel commotie over reshoots. Screenwriter Gary Whitta heeft nu onthuld hoe het einde van de film eruit zag voor het veranderd werd.

Gary Whitta, screenwriter van de Star Wars-film Rogue One, heeft in een interview met Entertainment Weekly onhuld hoe het einde van de film er oorspronkelijk uit zou hebben gezien. De film verscheen eind vorig jaar na hevige reshoots in de bioscopen waardoor veel fans zich afvroegen op wat voor manieren het verhaal was aangepast en hoe het einde er uit had gezien als er geen aanpassingen waren gemaakt. Omdat er hoogstwaarschijnlijk geen deleted scenes op de Blu-ray-versie van de film komen te staan, dachten we dat we er nooit achter zouden komen. 

SPOILER ALERT: ALS JE ROGUE ONE NOG NIET GEZIEN HEBT, KLIK DAN WEG! HET EINDE WORDT BESPROKEN

Rogue One

Rogue One werd geprezen om het einde dat direct in de originele Star Wars-film A New Hope overloopt. Gaten in het plot van de fantasy/scifi-hit uit 1977 werden in de film deels opgelost en de film eindigde op een duistere, maar hoopvolle manier. Het einde van de film was echter volgens screenwriter Whitta niet altijd zo duister. Nogmaals spoiler alert, er zijn geen belangrijke personages die het huidige einde van Rogue One overleven. Alle leden van de guerrilla-operatie sterven een nobele dood en klaren de belangrijkste missie die ze ooit hebben gekregen: het stelen van de plattegrond van de Death Star.

Het originele instinct tijdens het schrijven van het script was dat ze allemaal moesten sneuvelen. Als je ergens je leven voor geeft, geef het dan om het wapen dat iedereen gaat vermoorden te vernietigen. Dit is wat we altijd al wilden doen, maar waren bang dat het te duister was voor een merk als Disney. 

Door de angst dat het geplande einde misschien te duister was voor het merk Disney, zag het eerste officiële script van Rogue One er heel anders uit. Personages als Bodhi Rook, Chirrut Imwe en Baze Malbus zouden niet in de film gezeten hebben en hoofdpersoon Jyn Erso was al vanaf het begin een officier in het leger van de Rebellion. De robot K-2SO was een onderdeel van Jyn's elite team, samen met een personage dat later Cassian Andor is geworden.

Rogue One

Ook overleefden zowel Jyn als Cassian de missie om de plattegrond van de Death Star te stelen. Ze wisten, door zich als ruimteafval voor te doen, in een Escape Pod te ontsnappen van het schip van Darth Vader, nadat ze de plattegrond bij Princess Leia hadden afgegeven. Rogue One had er dus behoorlijk anders uitgezien als het productieteam geen toestemming had gekregen om de versie te maken die graag wilden maken. De digitale versie van de Star Wars-spin off is vanaf 24 maart te koop en de Blu-ray- en dvd-versies lanceren op 4 april.

REACTIES (19) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord