Age of Conan-ontwikkelaar Funcom werkt aan drie nieuwe Conan-games 

Age of Conan-ontwikkelaar Funcom werkt aan drie nieuwe Conan-games 2015-12-18T16:02:36
Funcom, de ontwikkelaar en uitgever van MMORPG Age of Conan, heeft bekend gemaakt dat er een deal is gesloten met Conan Properties, het bedrijf dat de rechten van de barbaar in handen heeft. Daarbij meldt de ontwikkelaar dat er volgend jaar drie nieuwe games in dit universum aangekondigd gaan worden.

De deal houdt in dat het Noorse Funcom - ook ontwikkelaar van The Secret World - nu de “preferred partner” is als het aankomt op PC- en consolegames die gebaseerd zijn op de Conan-franchise. Een direct resultaat van deze partnerschap is niet één, niet twee – maar liefst drie nog onaangekondigde Conan-games. De laatste game waar beide partijen aan werkten was de MMORPG Age of Conan.

Age of Conan

De Conan-games zullen alle drie ontwikkeld worden door Funcom, maar details over de verschillende projecten hebben we niet gekregen. De eerste game zal aangekondigd worden in januari, en zal in ieder geval gebaseerd zijn op het merk Conan the Barbarian. De andere twee games zouden in principe het personage van Conan achter zich kunnen laten en een ander personage of andere gebeurtenissen in de wereld van Hyboria belichten.

Dit is wat Fredrik Malmberg, de CEO van Conan Properties, over de samenwerking te zeggen heeft: 

Working with Funcom through the years has been a rewarding and very enjoyable journey. Making them our preferred partner for all PC and console games based on ‘Conan the Barbarian‘ is the next step on that great journey. Funcom has shown they are more than capable of managing the rich heritage of Conan and to breathe new life into the world of Hyboria, and we are thrilled to be working together on new, exciting projects.

Alle drie de Conan-games zullen in 2016 aangekondigd worden, maar wanneer de eerste game te spelen zal zijn is nog onbekend. Afwachten geblazen!

REACTIES (8) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord