Afneembare NX controller mogelijk bevestigd door Nintendo patenten 

Afneembare NX controller mogelijk bevestigd door Nintendo patenten 2016-08-12T11:32:06
De eerdere geruchten dat de Nintendo NX een afneembare controller zou krijgen lijken nu bevestigd, in een nieuw patent van Nintendo wordt de functionaliteit van de controller in grove lijnen geschetst. In de patentaanvraag is te zien dat de controller volledig van de basisunit af te halen is en zelfs geen elektriciteit vereist.

Uit eerdere geruchten hoorden we al dat de NX een hybride zou moeten worden tussen een console en een handheld. Deze nieuwe patenten lijken die theorie bij te staan, de afneembare controller zou logisch zijn in het kader van draagbaarheid. In de ruwe schetsen die bij het patent zitten is te zien dat de controller vast zit aan de rechterkant van de basisunit (in feite een groot scherm), zonder pinnetjes voor het overdragen van elektriciteit. De afneembaarheid is mogelijk door het gebruik van het aflezen van de stand van de knoppen via infrarood. 

Ingenieus systeem hoorDoor een infraroodcamera op te knoppen te richten en uit te lezen of ze omhoog of omlaag zitten kan de controller werken zonder elektriciteit. Zo zou je makkelijk deze controller af kunnen nemen, om vervolgens de basisunit mee te nemen als handheld. Dit mechanisme zou controllers en andere accessoires ook stukken goedkoper kunnen maken, ze zijn in feite alleen gemaakt van plastic met een aantal bewegende onderdelen dat op een hand te tellen is. 

De knoppen werken door een reflectief stuk te tonen aan de camera als ze ingedrukt zijn. Een draaiknop zou op dezelfde manier kunnen werken, door een steeds groter wordend oppervlakte te laten zien aan de camera kan die bepalen hoe ver deze gedraaid is. Wat moeilijker lijkt te maken is een analog stick, er wordt niets in het patent vermeld over een mogelijke oplossing hiervoor.
Die gestreepte stukjes zijn dus reflectief, en alleen te zien voor de camera als de knoppen ingedrukt zijn.

De schetsen bij het patent zijn bedoeld ter illustratie voor de technologie en zijn waarschijnlijk niet representatief voor het uiteindelijke uiterlijk van de NX. Rond maart 2017 wordt de console gelanceerd, dus tegen die tijd weten we hopelijk een stuk meer over de nieuwe console van Nintendo. Volgens de geruchten wordt de nieuwe console van Nintendo volgende maand onthuld.

REACTIES (23) 

Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord